sreda, 7. november 2012

SUNDAY, BLOODY SUNDAY 23.9.2012

Sončen dan (sunday) – ja pa ja de. Neki sm od ne dežja učer pisala. Dans je že drgač. Pride sm pa ke kšna ploha, lih tolk da mormo štive zapret pa je fertik. Pa kukr je blo učer uroče me je dans dopoldne kr rukal, k je tolk pihal.

Kukrkol, dans sm spet zabila cel dan za compom, s tem da mi je delov net s hitrostjo iz leta 1997 in nism nč čvekala, sam mal tipkala. Večino cajta sm pa knigo brala: Fifty shades of Grey, k mi jo je poslala ena kolegica k (očitno) dobr ve kva pomorci nucamo (namig: hudo seksi). Tko, da priporočam za vse osamlene duše, k majo roko frej, da si jo zlovdajo (al pa v knižnci sposodjo, je že prevedena). Boste navdušeni.
O Mozambiku in njegovih ljudeh pa še tole: glede na to, da so civilizirani kr dost še zarad vpliva Portugalcev so še zmeri konkretni Afričani, k jih belci (tko k drge po Afriki) fajn izkoriščajo. Mozambik ma velik nahajališč različnih rud, diamantov, nafte itd, k pa so na žalost originalnih prebivalcev v lasti Portugalcev in Angležev, ki bogatijo na ta račun. Tko, da večina Afričanov še zmeri žvi v bedi oz. delajo za mejhn dnar. Itak je pa tko k povsod drge tud tle nemogoče dobit službo. Kukr sm vidla pr teh stevedorjih, jih je dost tud komej pismenih, anglešk pa tud znajo bl sam uni k majo kukr položaj. 

Cene hrane so ubijalske (za nestlejeve kosmiče hočejo $7), kar si itak noben ne prvošč k majo plačo okol 200€. Itak proba še vsak kej po stran zaslužt ampak tud pol ni glih bogatija. Na tržnci lahko verjetn kej barantajo, sam v supermarketih so pa cene fiksne. V glavnem se mi precej smiljo, sploh k gledam tele starčke, k so tle po barki watchmeni, k v bistvu ne delajo nč, sam gledajo, ampak 12 ur skup gledat tud ni najbl lahko. En je sicer reku, da dela zato, k drgač bi kr umru, da ma sicer penzijo, ampak more neki počet. Dans sm pa spoznala tud enga pripadnika plemena Zulu, k ma ful velike lukne v ušesih, sam nč uhanov. Pa prav, da ni več poročen, pa da zato ne sme nost več uhanov. (Pomoje mu je žena umrla – nism hotla preveč drezat vanga). Je reku, da njihove ženske nosjo prstane k so poročene, tipi pa uhane. Pa prav tud, da nima penzije, pa da more zato še kr delat. Prjazen je bil, pa navkljub vsemu ful. Drgač pa skori ne vidš debelga Mozambičana. Je kšn mal bl okrogu, no pa babe majo riti tud kr konkretne, ampak to majo črnke že itak prirojen. So pa kr taki lepi črnčki tle, otroci so pa itak fenomenalni. Da o trepalncah ne govorim, takih še nism vidla pa tolk! Sej ne rečem, da je vsak lep, sam k te pa kšn obsije s tistim popolnim belim nasmehom se ti pa tud kr polepša dan.

Drgač mje pa zdele terco eno uro pa pol zgodbice pravu, k niso mele zaklučka. 20 min mje pravu kuko je kupu Samsonite kovček, pa mu je čez 8 let roč odpadu. Marija!

Ni komentarjev:

Objavite komentar