torek, 20. november 2012

SARGAŠKO MORJE 11. - 19.10.2012


8 MESCOV NA BARKI, ŠE 4-5 :)

Bah s frej nedelo ni blo nč, tko pa tud z našim videotam. Je še zmeri tolk dela na palubi. A že cel tedn sam barvamo. Da bi pa zajle od gruj podmazal tist pa ne. Pa baje jih je treba vsake 3 mesce. A nazadne so ble aprila, k je biu še tastar čif tle. Panika se je že začela, k gremo spet v Evropo, pa obstajajo velike šanse, da spet pride port state control. Itak grejo pa vsi oficirji dam, tko da ne vem kva se sploh sekirajo. Mogl bi se bl sekirat, da nam mankajo 3 cevi pa 5 ročnikov, k so zginl neznano kam. 100% pa vemo, dajih niso pokradl v Afriki. Filipi so blazno nezadovoljni z vsem in tkole sabotirajo barko. Po tanovem mamo tud od R.baya zakleneno jedilnco od oficirjev, ker je en v R.bayu v hladilnik zložu vse smeti. Je očitno hotu povedat, da not ni druzga kukr to. 4 marmelade, en zenf pa ena majoneza. Tko, da odpadejo polnočni obroki oz. kava al pa kej po osmi zvečer. Čif ma kluč, za vse ostale pa se mu jebe. Itak pa tko ni blo nkol zvečer kruha, tko da tko al tko ne vem kva bi lahk jedu. Prtožujejo se filipi itak že nad vsem, kar se itak ni za čudit. V R.bayu smo dobil dodatnih – pazi to – 36 litrov melak. To je pa tud vse. Ni sira, ni jogurtov in nič. Kuko nej bo 36 litrov mleka dost za cel mesc za 20 članov posadke mi tud ni jasn. Kuhar prav, da mamo Hell's week, da nima nč več hrane. Verjamem, da krompirja v oblicah nau nikol zmankal.. bljaaaak!

Stvari, k sm jih hotla še o Afrik napisat: 80% črnk fura umetne lase, s tem, da jim njihove spletejo v kitke in pol na njih NAŠIJEJO umetne, da zgledajo ravne. Pr enmu salonu je prov pisal: zašijemo vas s ponosom! Haha, to pr ns piše pr šiviljah.
Tko, da k bote vidl črnko z ravnimi lasmi boste vedl, da so fejk. Še un taksist me je sprašvov, a to maš svoje spletene, sm rekla, da ja, pa nč mi ni blo jasn kva je mislu s tem, dokler nism mal okol sebe začela gledat.

No drgač pa od Richar's baya naprej delam v sekondotovi gvardiji in se je tip že clomal umiru, no ma kšn dan še preblisk pa nabija od te svoje fmilije pa takle, ampak dost mn, pa če preveč nabija mu kr rečem nej se mal umiri, al pa da me res ne zanima pol da pa kr hitr mir. Hvala kurcu. Sej ni še 100 % ok, sam kšn dan se clo mal zezava. Zanč je prjavu, da pomorci na zeml res izstopamo, čeprov zgledamo sami seb čist normalni, smo v resnic k en rumen m&m med samimi rdečimi :). Haha, to sm se režala, pa tud ©™ sm mu oblubla na izjavo :).

Drgač pa res že komi čakam, da se posadka zamena, k ta bosun mi gre vsak dan bolj na živce, prekleta svinja. Učer mi je spet dvignu živc in to tok, da sm se ga mogla kr napit po šihtu. Ob 8h sm bla že tolk trda, da sm šla sam spat do gvardije. Adijo pamet. Na srečo sekič ni nč porajtov oz. saj reku ni nč. Uleče se mi že za popizdit uglavnem. Ni signala, kartic a sat tel mi je pa tud že zmankal. Na mail še zmeri ne morem, tko, da sm čist odkloplena od navadenga življenja.. Hočem mal civilizacije. Itak, pa že mal premišljujem kuko bi blo fajn it že domov. Ampak sej bo hit minil, prvo se bo zamenov vrh, pol pa čez en mesec še posadka, pol bo pa že veseli (?) december, pol bom šla pa počas že dam. Ni hudič, da nam zdržala. Sploh če pade kšn normaln port še, al pa da nas pošlejo nekam na toplo.

Drgač se morm pa še enkrat zahvalt Andrejki za vse tele kindlove knjige, k zdej od Maputa naprej sam še berem, in sem prebrala v 3h tednih že 15 knjig. Ne vem kuko mi to rata sicer, k mam tud šiht zraven, pa mal pijančevanja,apa tud spim kr dost, ampak očitno se da! ;)

Sm pa od filipov zvedla še eno njihovo fajno izjavo, in sicer, če ješ fižol pol dobiš artritis. Ja sevede, pol bi ga jest mogla že 15 let nazaj dobit, k tolk fižola k jest požrem ne vem če ga še kdo..

Aja sargaško morje se pa reče enmu delu Atlantika in se imenuje po enih algah, k sm pozabla kuko  se jim reče, ampak bom poguglala kuj k se bo dal, al pa prašala kšnga k ve. Imenuje se pa po teh algah zato, ker v tem koncu morje zmeri zgleda, k da bi cvetel. Oz. celga fuka teh alg plava po vrh, ker je temperatura morja konstantno tm okol 25 stopinj in se razmnožujejo do fertika. Ni glih lepo za plavat, bi človk reku..

Ni komentarjev:

Objavite komentar