sreda, 7. november 2012

NET JUNKIE (ŠE VEDNO V MAPUTU) 22.9.2012


Od 12.15 do 19.59 se tud iz kabine nism premaknila, ampak sam comp, comp in net. Nism si misnla, da Slovenci tolk mal na izlete hodte za vikende, pa da mate tolk cajta na netu viset. MEN JE TO SUPER VŠEČ, sem vas saj slišala, no pa še gužve je manj na cest :).

Barba me je že dans sprašvov, če sm bla kej zuni (šoping al pleasure? – sm si misnla, a ni to isto? :)), pa če majo kšno računalniško štacuno. Sm mu pojasnla, da je izbira večja v JAR, cene manjše, pa še ziher mu navjo podtaknl kšne kitajske robe. Tko, da sva zgleda spet mal prjatla, k bo neki rabu :). Juhu, spet bo mail! Še dobr, da je tak računalniški frik, da hoče zmeri kej novga, pa prelen da bi šou sam ven :).

Drgač pa že mal težko čakam tist dan navigacije do Richard's baya, da bom lahk 10 ur spala, k tle pr tolk »dela« k ga mam res ni cajta. Prejšnjič k sm bla tle smo ga tolk poganal, zdej pa mesiđiramo :).

Pravjo, da če ti je blo nek res kul, dal bolš, da ne greš še enkrat, k maš pol prevelika prčakvanja za naslednič, pa si pol čist razočaran. Tle se ta trditev ni pokazala za pravilno. Jest sm še zmeri čist navdušena. Pogrešam sam »peanut mana«, tistga, k mje uzadno arašide nosu. Itak pa pravjo, da je zdej glih sezona za sajenje, tko da jih verjetn neb dobila. Sm pa prčakvala, da majo tle 4 letne čase, glede na to, da so tolk na jugu, sicer ne tolk mrzle zime, ampak vsen. Pa je moj »vodič« povedu, da majo samo suho in deževno obdobje. Deževno nej bi blo glih zdej oz. se je zdej začelo, ampak v 4ih dneh še ni blo enkrat dežja, tko da mrbit je mislu vlažno obdobje, k vlage je pa kr precej, sploh ponoč. Je pa v tem času tud precej komarjev, k so po vrh vsega še z malarijo okuženi, ampak sm na srečo tud šele enga slišala. Itak, da bi pa dobl kšne tablete prot malarij pa tle ni za prčakvat, tud će smo dost zgodi vedl kam gremo..

Drgač pa delam zdej z enim tanovim filipom k je res šalabajzer. Mejhn, bajsek, len k kurba, počasn za kozlat, k mu je ime Alberto, filipi ga kličejo Danny (DeVito) midva z Androtam pa kr Italjan. No po tanovem se ga je pa prjel kr Whal(e)berto.
Njegova angleščina je neopisljia, en od vojakov je reku, da se je več po špansk zmenu z njemu k pa po anglešk, ker ga ni zastopu nič :). (buenos dias, come stas je blo vse :)). Barba ga je že prvič, k je pršu krmilt barko nagnal z mosta, ker jo je čist iz kurza usmeru, dvigala tud ne zna upravljat, pa hitr je za vse k strela. Aja pa tip je že delu tle na teli barki, tko da bi res mogu vse to znat. Ni mi jasn kdo mu je dal napredovanje (po naše kdo ga je avancal). Svašta.

Gvardije se mi pa tud ulečejo. Nobenga ni za zgovarjat, k Whaleberto skoz okol nek šetka – beri se skriva – terco pa v pisarn sedi in balastira. Pride na vsake tolk cajta mau ven pogledat, pa če ma dobr dan še kšno (srednje) zanimivo zgodbico pove, če ma pa slab mi pa na dolg in na širok nabija kuko on skypa (k da ostali kej drgač?), kuko ne poznam tepate ruske pevke in kašne probleme majo s tamalimi kužki doma. Sej se včasih še neki zajebava, sam k vsak štos tolk na dolg pove, da pol skor ni več zanimiv. Sej ni slab človk, sam zmeden, pa namest, da bi mu navigacija hodila po glav mu sam tamali kužki. Pol je pa 5 bark na radarju je pa že »ful« prometa, pa ves zašvican, kuko se bo on to na 20 Nm izognu :). 

Ni komentarjev:

Objavite komentar