sreda, 7. november 2012

JUST ANOTHER MANIC MONDAY 24.9.2012

Internet mje majstr učer že vzel, pa tud naš odhod se je že 4x prestavu, tko, da sm rekla, da grem po južn ven, če bo kej pametnga za jest. Za južno riž pa svinjina, pa sm rekla, da bom rajš pico zuni. Pošetkala sm se do šoping centra, nabavla mlek, par pirov za štromčija (pa za nadaln biznis) pa mal drobnarij. Zmankal nam je tud kave na barki ampak mam svojo zalogo, tko da bom edina, k bo pila normalno kavo (z mlekom, k ga mam tud sam jest). Šla sm na par pirov in začuda wifi, k prejšnjič ni delu (pol sm ugotovila, da ga vklopjo sam za cajt kosila). Pol mje pa ostal še neki bakul - $10 pa sm rekla, da grem z rikšo še do frizerja, da mi poprav par kitk in če bo kej ostal še na kšn pir. Frizerka ni hotla nč dnarja, sam sem ji vsen pustila 50 metikalov (nism jest tipična gorenka) in šla čez cesto na pir, k je tokrat stal sam 45 metikalov, so me zgleda v zadno nategnl za 10 (še zmeri đabe). Tko, da sm spila 2 tavelka in se odpravla nazaj prot barki. Spotoma sm naletela še na eno skupino otrok, k so se merkal pr eni in smo mel fotošuting. Čist veseli smo bli vsi. To so bli kej navdušeni, k so lahk slike pogledal. Koooo kjut. Jest pa tud, k sm se lahk z njimi slikala. Sm se počutla čist k Zvone Šeruga (kermu dam sam kapo dol, pa upam, da bom kdaj v lajfu šla saj par korakov po njegovih stopinah).
So bli pa taki čist simpl, čist nč materialistični. Igral so se s špicam od marele pa eno počeno žogo. Žov mje blo sam, da nism mela kšnih bonbonov, al pa kej podobnga, k poj bi bli pa res navdušeni :).

MOZAMBIŠKI OTROCI 

Še čist pod vplivom sem se odpravla nazaj v port kjer je bla pr vhodu prvezana ena dvojambornica s helikopterjem za ktero mje dragi že prej povedu, da je Greenpeacova. Itak sm šla mau bliži, da sm jo poslikala pa k so bli zuni še eni trije crew memberji se se začela z njimi zgovarjat. Celi carji. So povedal, da so prejšn dan z jadri dosegl hitrost 11,8 Kn, da majo oficirji pogodbe 3 mesce dolge pol so pa 3 doma, pa da majo plačo, da ni prostovoln deu. Da majo 15 članov posadke, pa da o Paulu Watsonu nimajo mnenja. Za vse nepoučene: Paul Watson je bil soustanovitelj Greenpeaca, k se je pol z njimi skregu, ker ma on mal bl agresiven pristop k varovanju živalc. GP bl opazuje, Paul pa še preprečuje, kukr lahk. Ma pa zdej svojo organizacijo: Sea Shepherd, ki se po večini ukvarja s preprečevanjem pobijanja kitov, delfinov in ostalih ogroženih morskih vrst (Whale Wars na Animal Planet vam pove več). Kukr kol eno uro sm se zgovarjala z enim dohtarjem in eno prostovoljko in bla čist navdušena, tko da drug let bom ziher zaprosila za službo tam. Tm ziher ne mečejo smeti čez bando, pa če se jim prdružm mrbit lahk še jest kej svet spremenim z osveščanjem in teženjem vsem po vrst glede tega. To bi blo špica! Kukr je Tinca rekla: dve stvari k jih maš rada. Pomoje bi bla pa pol še mal bl srečna!





Ni komentarjev:

Objavite komentar