petek, 25. maj 2012

GIBRALTAR – NORFOLK EDITION 1 18-21.2012



No v Gibraltarju smo bli skor ves moj delovn cajt in to na sidru in počel nič razen, da smo prvezal baržo k nam je prpelala nafto in nabiral barvo. Filipi so probal neki lovit ribe in so jih ujel ene 5, sam so ble bl mejhne. Sej da bi kdo povabu na pojedino, tist pa ne, sam skoz pravjo Long time no see! Ja če me noben ne pokliče pa reče, dej prid na čaj, al pa kej! Itak so pa v Egiptu vsi nabavl compe pa so zdej totalno nedružabni, še bolj kot prej. Sam po kabinah nabijajo igrce pa »romantično« muzko. Itak une svoje bedne balade..
No mava pa z Androtam tud vsako jutro svojga pevca naročenga. In sicer se naš dragi Clifford »žrtvuje«, ko se na ves glas dere Aerosmithe al pa Nirvano. Tip v originalu sploh ne poje slab, ampak kar se pa rock bendov tiče, ti pa res lahk dvigne živc. Tip očitno ne more spat in začne že ob 7h zjutri, ko midva komi pijeva svojo jutranjo kavico in v – več al mn tišini bereva kšn cajtng- nabijat svoje Bon Jovije al kar kol, na karaoke mašin, zraven pa cvil kot bi ga dajal iz kože. Pa pomoje zraven misle, da mu gre res dobr, da res zadane intonacijo.. :S Dobr, da žvim v drugmu štuku kukr je pa mašina za karaoke, in da mi ni tega treba non stop poslušat.. Sam za dobro jutro :S

Gibraltar je bil drgač vidt kr zanimiv, sam kva k bi prevoz do obale (lanča) stal okroglih 1000 evrov. Sej niso normalni. Še rezervnih delov nismo rajš naročl, k je prevoz za njih predrag, ke šele da bi kdo koristu prevoz do zemlje. So pa uni, k so nam prpelal nafto itak kuj s filipi naredl biznis s telefonskimi karticami. Škoda k niso mel še piva.. :)
Bark je blo tm ogromno, in to od jadrnic, trajektov, katamaranov, pa do 398 m dolge UASC. Srečo smo mel da je biu sonce, k smo mogl bit cel dal na palub, in neb blo glih fletn če bi nas pral..
Kukrkol popoldne smo dvignl sidro (dobesedno) in se usmerl prot Azorom in naprej proti Ameriki. Med plovbo se kot ponavad nič kej dost ne dogaja, do 21. sva z Androtam delala še na palubi. Dans sva pa začela še gvardije na mostu. Jest zdej s tercotam on pa s sekondotam. No saj ene muke sm se rešila. Se mi pa Andro zato bl smil :S!
Sva pa zato spet mal več cajta skup prebila, zdej k smo pucal štive, kar sm včasih že prov pogrešala  K če sva skup se res nareživa, sploh k sva mogla pucat santine (bilge tanke) pa špilala albanca – en dela en pa luč drži.. Itak rabva pa za vsak deu 2x al pa 3x več cajta k pa filip za isto reč. Ker pač mi2 sva kadeta in če že morva samostojno delat pol to nardiva kvalitetno. In kvalitetno ne morš na hitco nardit :). No kukrkol se pol še zvečer mau podružva, da mal pojamrava al pa da kadetska dnevnika al pa kej za učenje pregledava. No pa tud kšn viski pade Neki malga ga je še ostal iz Egipta.
Smo mel pa učeri sam pol delovnega dneva, tko da smo mel vsi cajt kabine pospravt (v delovnem cajtu, k itak ni blo kej druzga 4 ure za počet, kar smo mogl nardit smo bli v parih urah fertik), no pa popoldne sem gladko odspala 3 urce. Spet premikamo cajt pa valjamo, tko da mje očitno kr manjkal. Dans sm pa ko rožca. Še 4 ure oddelam na palubi pa bo dan okol..
Zvečer sva pa z Androtam še slike k sm jih dopoldne na gvardiji sprintala pa plastificirala, nalimala v smoking areo – bazo. Tko da sva si mal popestrila morade (stene), da ne bo več tolk pusto. Enepar slik je od bark, pa sončnih zahodov, enepar pa od ljudi, k smo se oz se še tm zadržujemo.. Zdej pa k bo kšna nova lepa, oz. zabavna, jo bova pa spet ke dala, tko da do takrat k bova šla dam, bojo stene polne :).





Ni komentarjev:

Objavite komentar