petek, 25. maj 2012

DAY 3 & 4 9.,10.5.2012

Še dobr, da sva z Androtam pomorca in ne računalničarja, k Denis nama je v prvi minuti zrihtu mikrofon na compu z eno najbl osnovno nastavitvijo, k se je noben od naja ni spomnu :S, butla :). Se vid, da je on bl tehničen tip kukr pa midva.
Jah nč se neki ne dogaja, še vedno smo v portu, še vedno je vse svinjsko od prahu, pe vedno delamo, še vedno ne spimo. Tokrat je nespanje posledica interneta in NE pijančevanja. Končno mamo normalno povezavo z domom in prjatli, da se še jest mal updejtam, ne samo vi. Prov sede mal poklepetat o stvareh k se vam dogajajo in ne samo o tem kosu železa. Lahk bi še kašn od vas začel pisat blog, k vem da ga tud vi žurate, pa da se vam vsake tolk cajta zgodi tud kej neobičajnga..
Kar je blo zanimivga učer je to, da sta nas zvečer preletela (no sta bla kr visok, pa precej delč) dva fighter jeta, zgleda iz NATOve baze, k je tle nek »bliz«, pa da so nam povedal da gremo naprej proti Grčij (yasas – živjo, yamas – na zdravje!), kjer bomo (srčno upamo da ne) nalagal cement, k ga bomo peljal v Nigerijo (kar še bolj upamo, da ne). Prvič je cement najbolj svinjska reč za pucat, k se strdi in sprime na stene skladišč in ga je treba s kladvom dol tolčt, kar pa ni glih lahko pr taki kvadraturi skladišč. Drugič se ga valda ne sme močit in se praši ko svija. Tretjič je Nigerija cela jeba zarad piratov – predn prideš sploh tja; in pol k si že enkrat tm je treba iz palube pospravt vse premične predmete ker jih drgač pokradejo, pa da o nevarnosti (ker se skoz strelajo) ne govorim. No, ko se pa končno gre iz Nigerije je pa treba popolnoma ampak res popolnoma pregledat barko ker se slepi potniki skrijejo tud v strop, kjer je 20 cm prostora, tko da se tud obrnt ne morejo. Itak krožjo take in drugačne zgodbice o teh slepih potnikih, kukr: Na eni ruski barki so jih postrelil, ampak je nekdo snemal in objavu posnetek na internetu, mislm da so glih zaključil sojenje par mescov nazaj in da sta bla barba in chief obsojena na kr precej let zapora. No pol, da se nekaterim kapitanom ne da ukvarjat s papirologijo in da napravjo slepga potnika v rešiln jopič (valda brez imena barke) in ga vržejo čez krov sred oceana. Sm pa ke je kšn preživu, pa tožu firmo, ker si je pač zapomnu ime barke..
Vsak k je že kdaj bil v Nigeriji ma kšno zgodbico za povedat. Sekondo je itak mogu kuj povedat, da majo Nigerijci res velike tiče. Mislm, kt da to je pa res pomemben podatek :).
Kukr kol upamo, da je sreča na naši strani pa da nas pošlejo kam drugam krcat kej druzga, kar se redno dogaja v pomorski industriji. Kdo ve, mogoče nam pa najdejo kšn drug tovor še kje bližje!       



     

Ni komentarjev:

Objavite komentar