torek, 19. junij 2012

AZORI, JADRNICE, SIGNAL IN EMAIL 21-25.5.2012



Mim Azorov smo šli kr hitr, ampak glih domov oglasit sm se pa mela tud cajt, sicer po smsih k je biu signal bl slab, k smo bli predelč, ampak fajn je pa blo mal po chatat. Smo pa okol Azorov vidl tud kr neki jadrnic, in sicer se sprašujem kje so dobl teli jadralci želodce, ker je blo že nam, na tavelki barki mal čudn v želodcu, kuko se morjo šele oni počutit, k jih meče k norce, računite barka dolga 10 m-15m valovi pa tm ene 3.. No sej užitek je verjetn nepopisen, ampak spiš pa gutov ne prov dost, pa tud do najbližjega porta maš ziher kr kšn tedn. Ni to glih jadransk morje, da k se pa naveličaš  je pa možno sidro vržt glih ker se ti sprdne. Pa glede na to, da je kr dost prometa tm okol ne vem kolk je glih varn furat na avtopilota, pomoje ma skipper naštimanih ceu kup alarmov, da ga zbudi, kuj k je bliz barka (bliz pomen tm 6 milj).

No da še povem, da sm si uštimala ladijski mail, na kterga bi bla vesela, če bi mi pisal kva je kej novga doma, sm se odločila ga kr redno uporabljat, k se z vsemi ne morm slišat, bi bla pa vesela kšnga pismčka! (prosim pa nč powerpointov in podobnga sranja, ker to požre čist preveč kreditov, za besedilo se pa kr priporočam!) KASNEJ SEM NEKATERIM OD VAS POSLALA, DA NAM GA BO TANOV BARBA NAJBRŽ SKENSLOV, AMPAK NAM GA NI, TKO DA PREKLICUJEM TISTO, DA MI NE VEČ POŠILJAT. SPET SM TLE, SPET MI LAHK PIŠETE!

Drgač je pa tele par dni bla res živčna vojna. Zdej k ne delam več s sekondotam mi šele živce pije, o marija in to za take brezvezne stvari, da to človk ne more prenašat. Sploh ne vem, kako lahko tip že 20 let na barki dela, k je btw najbolj svinjski plac ever, če ga mot čist vsaka smetka in čist vsak papir k ni na mestu, da sploh ne omenjam kolk se tip vtika v čist vse stvari s katerimi nima nobene veze. Bah bolš bi blo se sploh ne obremenjevat, ampak k ne morem iz svoje kože, saj ne zmeri!
Okej sam to se še prtožm, pol bom pa pisala kej normalnga: HRANA, OH MY GOD! 4x na teden krompir v oblicah (za tiste k ne veste kva je to: kuhan krompir brez lupine in brez okusa), brokoli, cvetača, »stročji fižol (tak k v filmih čist zelen)«, grah vse ma isti okus. Cvetače v živlenu nism marala (no je še zdej ne) ampak tle jo pojem, k hrusta in k ma isti okus k brokoli. Enkrat na teden je pašta pol pa kr 3x zapored jem isto, k se se saj takrat najem. Vse ostale dni jemo riž. No jest ga še takrat k je krompir v oblicah, k tegga pa res ne mislem jest, k da smo največji reveži. U glavnem naša kosila in večerje imenujemo fitness hrana, k itak si čez pol ure spet lačen. Itak je pa že vsak drug na dieti, no častniki itak, k nč ne delajo pa se redijo. Mi2 z Androtam pa delava, pa bi mrbit sm pa ke kdaj tud kej konkretnga pojedla da . No da povem še to, da je kuhar zlezu barbi v tir in zdej se počut tko pomembnga, ko da je boga za jajca prjel. Je dal na vrata od kuhne listek s prepovedjo vstopa vsem. Tko, da zdej nam lepo on kuha kavo (k je iz dneva v dan bl zanič) in steward nam more zdej vsem prnest za jest, k prej si si sam vzel kolk si hotu, pa kva si hotu. No zdej ga pa lahk šetkamo za vsako stvar. Tko, da sta sama sebe zajebala! Kukrkol smo se odločil, da bomo v Amerik kupl en koharček (z Androtam in Bojanom) in si bomo kuhal kavo posebi, jest si bom pa lahk še župce, k jih zdej pač ne morem. Barcaffe je pač škoda dajat kuharju tko, da mam še vso zalogo kar mi jo je Denis poslov v Rotterdam. Zdej sam držim pesti da bom šla lahk ven v Amerik, da nabavm vse, sej je seznam skoz daljši..



Ni komentarjev:

Objavite komentar