ponedeljek, 7. maj 2012

PORT OF SALDANHA BAY – 30 URNI POSTANEK 23.,24. 2012

VSE NAJBOLŠ IVAN, MATR VOLA, DRUG LET BOŠ DAL ZANGA!

Na privez smo pršli šele okol 11h zvečer, tko da smo bli vsi že pošteno zmatrani, k smo se končn prvezal. Je pa v tem potru ful babnc, k  delajo vsa moška dela. Dve ornk babe sta vlekle štrike k dva desca, tko da smo sam gledal. K smo se prvezal smo z Androtam in čifom spil še en deci južnoafriškega vina, k je btw odličen. Ob 4h sm pa že itak spet delala. Tale port je tako razvlečen, da k sm misnla v mest it kitke nardit so povedal, da košta taksi okol 30-40$ pa sm si hit premisnla. Majo drgač v portu eno mini štacuno v eni baraki, tko da pomorci tam dobimo najnujnejše. No majo tud dostop do neta, ampak je hitrost iz pradavnine, pravjo. No po gvardiji sm šla itak spat, pa me zbudi terco, da gre barba v mest, pa da grem lahk z njemu, pa da mu pomagam nabaut, neki čistil, ker k je bla zadna dostava nam niso dostavl prila, kao da ga mamo še dost, mi pa brez, tko da si lahk predstavljate kolk čiste talarje smo mel..
V mest naja je pelu agent, tko da sva šla đabe. Jest sm še kr računala na kitke, barba pa na mal šopinga. Na konc nama v edini banki v šoping centru niso hotl zamenat dnarja, k kao nisva mela štempla od imigracije. Bl jim je barba dopovedvov, da sva pomorca, pa da smo bli že v Richard's bayu, pa da ni blo problema, bl so oni govorl,, da ne morjo zamenat. Tko, da je na konc barba porabu tistih 100 bakul, k jih je mel, da sva spila kafe in pojedla sendvič, pol sva šla pa nazaj na barko. Tolk o tem kolk sva mesta vidla. Bakule je splošn izraz za drobiž v raznih valutah, v tem primeru so to randi. bAkule so tud izredno ogromni ščurki, k so ponavad na barki – tle pr ns jih na srečo še ni. Meesto in plaže v Saldanhi so drgač lepi, res kontrast v barvah. Rdeče od železove rude, rjavo od peska, zeleno od trave, modrozeleno od morja, tko, da če bi mela cajt bi ratale vrhunske fotke. So pa v portu res strogi kar se slikanja tiče in je povsod prepovedan, ampak lih mal poslikala sm. Ti dajo pa tud za pihat k prideš do kapije (rampa), in te ne spustijo not, če napihaš. Kao zavarovanje, da jih nauš tožu, če se ti kej nardi na poti do ladje. Še agent, k gre 8x na dan not in ven more vsakič pihat. Kdo bi jih razumu. Smo pa vidl tud tjulnčka, k se je igrov zraven naše barke, ampak je kuj k sm prulekla fotoaparat spizdu, tko da sm ga ujela sam enkrat, matrmu!

Zvečer po gvardiji smo valda spet žingal, zjutri pa odhod. Smo mislil, da bo že ponoč, okol 3h, pa je bil šele  dopoldne. Zvečer sm tud govorila z Denisem, da je mau poročov kuko pa kva. In glih zaspim dobr, pa dobim sms. Sm bla tolk mutasta, da sm misnla, da je že alarm, in se začnem že napravlat za šiht. Itak mi ni blo jasn sploh kdaj delam, kolk zamujam, kam morm it.. No poj sm rekla, kurc grem nazaj ležat, če kje zamujam me bojo že poklical. Pa spet glih zaspim, pa uleti kr en tip v sobo s svetilko na glav. Pogleda skoz okno, reče good morning in gre. Nč mi ni blo jasn, kva hudiča se dogaja okol mene. Srečo je meu, da nimam še bejzbolskega kija, k bi jih zih fasov. No sm zvedla poj, da je to STOWAWAY SEARCH team. To so pač eni ljudje, k iščejo slepe potnike in pregledajo celo barko. Če bi teli moji sodelovci mel orožje, bi jih že po pol ure blo pol manj. No ponavad prpelejo tud kužke sabo. Tko, da sm po dobrmu mescu spet božala eno živo bitje.

Zjutri pa odhod proti Tenerifom, kjer bomo tankali (naredl bunker). Na poti iz pristanišča so nas spremljali tud tjulnčki. Cew kup njih! Vidl smo tud krasno skalnato obalo, za ktero sm si sam želela, da bi bli mal bliži, k bi ble fotke še boljše.
No pol smo še delal do 12h, pa mi da poj čif frej in pove da mamo jutri FREJ DAN! Juhu, po mescu dni smo dočakal frej nedelo!!








Ni komentarjev:

Objavite komentar