petek, 25. maj 2012

DAMIETTA, EGIPT 5.5.-8.5.2012

Pa ne more človk verjet, a so porte zgradil sam zato, da pomorci ne spijo, al majo še kašn drug razlog? Ta pru so nam govorl, da bomo šli iz sidra proti portu že 4. Zvečer, pol, da šele 5. popoldan, na konc smo šli pa 5. zjutri. Egipt pač, morš prčakvat đumbus (cganarijo). Damietta je glih mal večji port k pa Koper, krcajo pa gnojila, les, cement, kontejnerje,… Mislm, da je vse skup enih 20-30 bark sam tle naenkrat. Izkrcavajo pa tud star želez, k ga mamo mi.
Po 15ih minutah, k smo se prvezal je blo na barki že ene 20 ljudi, 5 uradno (to so tisti k so pršli po cigarete-korupcija-vse se da, če jim daš Marlboro – se pozna bližina sueškega kanala/marlboro kanal), 5 fk so bli slučajn bliz in so upal na cigarete, pa 10 biznismenov. Vsak s torbo al pa dvema in so se kuj nasral v jedilnco od posadke, pa pol še po hodniku, k je blo tm hitr poln in razstavl robo. Od šamponov, do slušalk, usb ključkov, laptopov, srebrnih zapestnc, do suvenirjev itd. Ma ni da ni! Jest sm se počutla kt da je Mercator pršu na obisk. Valda sm mogla kuj biznis nardit. Nabavla zalogo čikov in naročila par viskijev, za ktere sem mela že kupce prštimane, tko da sm spet mal zaslužla. Sam to pa je šoping, uni neki frajarjo s cenam, jest pa barantam in to direkt za pol cene. Je reku en, ti pa si direktna, kuj za 50 % zbiješ, sm rekla, da počas zbijat nima smisla, pa tud cajta nimam, k če ti rata na hitr ti rata, če pa ne, pa pač ne bo nikol.. :)
No obržala sm flašo JOHN-A WALERJA (kao Johnny Walker – en egipčanski ponaredek, ampak Black label, kao 12 let star whiskey k to itak ni), da smo ga spil za čifovega poslovilca – zdej je biu res :). Tko, da smo se po gvardiji dobil pr čifu v kabin še s kapotam in ga fletno cuzal, ob ene 9h se nam je prdružu še Andro, k je biu drgač na šihtu, ampak si je »vzel« cajt, da se je oglasu. No ob pol 11h je viskija zmankal tko, da sm klicala štromarja (mojo največjo stranko, k je kupu 2 litra), če mi posod 1 liter, da smo še žejni (no predvsem
Rusa). Kapo in čif sta si ga ornk prvoščla, tko da je kapo komi do kabine znou pridt, pa je sam 6 metrov stran od čifa :). Da crkneš, to sm se smejala. No Andro je poj tud mogu nazaj na šiht, tko da sva ostala sama s čifom. On je pol izvaju ene pjanske izgrede in začel metat stvari po kabini, tko da sm ga mela poln kurac in sm hotla eneparkrat it že pa me ni spustu: CADET YOU ARE NOT GOING ANYWHERE!, tko da sm na konc uspela spizdit šele mal pred tretjo, ob 4h pa že na šiht, pa še tanov čif je glih pršu na ladjo, tko da ne vem kuko sta se s tastarmu kej zmenila, k un je mogu bit tud še čist fertik. Men je blo itak na gvardiji fletn, k sm bla še čist prkloplena:). Dan sm po šihtu itak prespala. Popoldan pa prav štromar, da ta viski pa ni nč, da to lahk vsak doma nardi, sm rekla, če mu poj rajš dnar dam namest da mu novga naročim, prav da to pa ne :). Ta je tud pjanček. Itak ga je vidu sekondo vsega prkloplenga in je mogu pr kosilu pred barbo rečt, pa dobr ve, da je barba alergičen na alkič, važn, da sekondo lep zgleda, tud če vse ostale v drek porine. Sam da on pokaže, da ve vse kar se na barki dogaja. Kao, kadeta še zmeri veva več, k pa on, brihtnež!
No kukr sm že rekla, je zjutri pršu nov čif, k je mal starejš možakar (48)  in že ves siv, pa zgleda ma tud mal mongolske krvi v seb, k je mal temnejš in ma mal zategnene oči. S temu ga pač namo pil preveč skup, je prestar :(. Je pa drgač iz Vladivostoka, kar pomen: vlada je na vzhodu-čeprov ne vem kje bi to blo, k na vzhodu ni nč, kvečjemu na zahodu, al pa če je bliži če greš čez Ameriko do Moskve kukr pa čez celo Rusijo:))
Zvečer smo rekl še tastarmu čifu adijo in šli spat. Uh pogrešal ga bomo fajn, saj mi2 z Androtam, ker naja je nauču ful, pa še več bi naja lahk če bi ostal, jest bom pa sploh pogrešala njegov bolan smisu za humor, k mi je polepšu (predvsem jutranje) gvardije. Ben kdo ve, mogoče pa pride čez par mescov nazaj, mi2 va še zmerm tle :(. No zdele je že na avijonu prot Moskvi, jest pa na dolgočasni gvardiji :(.

Ni komentarjev:

Objavite komentar