petek, 25. maj 2012

PROTI GIBRALTARJU/DESTINATION UNKNOWN 11.-15.5.2012



Izplul smo iz Damiette clo v moji gvardiji (ob 4h zjutri) tko da sm spala od 21h naprej, ker je biu prvo odhod napovedan za ob 23h. No po odvezu nam pa še čif pove, da mamo frej dan, da se mal spočijemo, nasledn dan pa začnemo pucat skladišča. Tud destinacijo so nam skenslal, kar je bla za vse razveseljiva novica, no povedal so samo, da gremo prot Gibraltarju na bunker (kar je obična destinacija za tankanje na tem delu sveta, vsi k so bli že kdaj tm so bli sam na bunkerju, no pa redki so se tam izkrcal), za tem pa kdo ve kam nas pošlejo..
Frej dan sm izkoristla za pranje cot in pospravljanje kabine (k v enmu tednu, ko nimaš niti cajta spat, se nabere ceuga fuka svinjarije in cunj, sploh k se v portu najmanj 2x na dan preoblečeš v ne prašne cunje. Valda sva se z Androtam po kosilu mal podružla. Ni pa manjkov niti John Waler. Mela sva spet fotošuting in par ur smeha, k je spet take strelu, ne vem ke jih tip jemlje.. No sm pa ke kšno sm tud jest prspevala :)..

No da povem še to o Egiptu/Egipčanih (saj o tistih, k sm jih jest srečala): tolk ponudb za seks (k bi mi ga plačal) nism dobla še nikjer in nikol. Pa upam, da tud nikol več, k tolk ponižane se pa že dolg nism počutla. Ponujal so se pa od starejš k 60 let pa do mladih okol 20.. Pa taki muslimani in to! Kao alkota ne smejo pit, kadit tud ne, da pa plačajo za seks, to je pa Alah zgleda dovolu.. No ker je alko prepovedan in posledično drag ko žafran so si izmislil tele ponaredke viskijev, ampak to da po Prešernu kadijo travo in hašiš to je pa kul.. Tle na palubi se skoz zavoha kšnga, da o očeh »biznismenov« na ladji sploh ne začnem. Dobr, neki jih je čist proti, taki ti ne morjo zrihtat nč, so pa taki ki bi ti lahk karkol. Sm enga prašala če ma Coke (Coca-cola seveda in ne coke – koka). Je reku da ni problema, kolk hočem. Sm rekla, da eno bakso (plato), pa je šele pol dojel da sm hotla kolo! Užas!

Nasledne 2 dni sem več al mn prespala po šihtu, valda, sm čist ven iz ritma pa kondicije. 6x na dan  v štivo in ven te tud zjebe, bl k tiste 8 ur pometanja. Smo bli pa kr pridni, v enmu dnevu smo pomedl 4 štive, drug dan pa še tazadno in opral 2, tko da še ene par dni pa bomo fertik, pol greva pa z Androtam spet na most delat.

So pa teli filipi taki butli, da to ne mors verjet. Prvi dan, smo spucal 4 štive, in če nasledn dan neb jest rekla bosunu, da gremo še ta peto, je sploh neb še ne vem kolk dni, ker je njemu čif reku, da je treba začet prat. Bosun pa očitno nima jajc in mu ne upa rečt, da petka še ni dokončana, misl pa čist nč, tko da so itak vsa dela napol narjena, ker se ne more odločt in uredit dela (k ga pač on določa) tko, da bi se ena stvar dokončala in pol začela naslednja. Zato mamo pa barko tud sam napol pobrušeno, pa na pol pobarvano, pa napise na vratih (ala KEEP CLOSED AT SEA, DECK STORE…) samo napol obnovljene. Podn, res bi tip rabu en šnel kurz iz organizacije dela, pa iz samozavesti..
Z Androtam sva itak pršla do zaklučka, da se me bosun zgleda boji (al pa je zalublen, pa mi hoče kao ustrešt), pa tud rit sm mu že eneparkrat rešila, tko da me tip očitno kr posluša, k če ga kdaj ozmerjam se pol kr on pride opravičt, pa če mu kdaj dam kšn »nasvet« me tud kr posluša! :)



Ni komentarjev:

Objavite komentar