ponedeljek, 7. maj 2012

MED PLOVBO 2… 31.3-3.4.2012

VSE NAJBOLŠ NATAŠO NAŠA!! MWA MWA MWA

Tale piknik plac je tolk dobr uspel, da smo že 3 dni cele popoldneve in večere sam še tam. Učer smo mel sam polovičko dneva delovnega, tko da sva z Androtam že dopoldne kr konkretn zabušavala in vmes kr eno uro pirčkala pr njemu v kabini. Jest sm sicer pucala most, ampak mi noben ni nč reku, k me ni blo vmes, razn čif me je neki sprašvov, če sm 4 ure rabla za pucat. Sm rekla da itak. Valda ve, da sm ga bluzila, ampak ve tud za vse ostale, tko pač je, pa se noben kej dost ne sekira, če kšn dan mau bluziš. Sej so ga tud častniki, k so bli na našmu mestu… No spet sm skuhala župo, k jo je sekondo itak tapru moment skritiziru, da ni dost bistra, pa sm ga na lep način poslala v kurac, notr mje pa kr vrel. Od učeri mam tud muzko na mostu in mi zdej kr hitrej mineva cajt k si mal godem zraven. Sm bla pa učer po vseh teh žurih tolk fertik, da sm šla kuj po gvardiji spat, sm misnla, da me bo Andro zbudu za kavo po večerji pa me ni, tko da sm spala do 9h zvečer, k me je zbudu čif za čaj, tko da sm šla nazaj spat že ob 11h. :)
Dans smo pa zmenjeni, da užgemo spet cedevita party, oz. terco mi je dal eno podobno reč iz Amerike, k se ji reče TANG. Je tud kr pitna in ni čist fejk, tko da bo TANG party. Ni hudič, da nau luštno :).

Smo pa zvedl, da lahk dobimo v Rotterdam pošto k agentu tko, da morm kuj ženo poklicat po šihtu da naročim najnujnejše. To bo fletno!!! Komi čakam, da dobim en paketek, bo bolš k pa Deda Mraz!! :)

No nastou je pa tud manjši problem z vodo. Economizer (stvar v makini, k nam proizvaja sladko vodo) nam je crknu že v Richard's bayu in ga še niso popravl – očitno se ga ne da, oz. nimamo rezervnih delov zanga – standard v pomorski industriji – povsod je treba šparat. Tko da smo mogl že v Saldanhi natočit neki vode (50 ton) ampak so se očitno mogl nek zakalkulirat, tko da bi voda zdržala v najboljšmu primeru do Rotterdama, sam če slučajn obstanemo, oz. ne mormo kuj vplut v pristanišče bi bla pa štala, ker brez vode tud makina neb delala, no v glavnem nam bojo po Tenerifih odklopl tud vodo. Za wc splakvat mamo na srečo tud en sistem s slano vodo, saj tolk! Tko, da zdej si morm nalit vodo v eno čimvečjo kanto in v tiste »vrečke« od vina, k jih dobiš v tetrapaku, da bom mela saj za zobe umivat. Če nč druzga se bom pa s slano vodo na palubi prala. Filing bo isti k na jadrnici, tko da mene ne mot neki ful!
Drgač pa teli filipi vsak dan perejo svoje tute, so še hujš k bbe, očitno doma nimajo pralnih strojev in jim je ful kul, tko da vsak posebi pere, vsak dan, vsako tuto posebi. Pa še to da so si prnesl še iz prejšnjih bark vsak po 4, 5 tut. Jebemo, jest mam eno, pa še tisto bl malkrat operem in to ponavad še skup s 3, da je ja povhn stroj. No sej zdej bojo pa mel štalo, kurci. Da bi pa pospravlal kje za sabo to pa ne, važn da je tuta čista. Da o kuhni ne govorim, take svinarije še niste vidl, ko bote vidl slike, vam bo vse jasn. Najdl smo tud že prvega ščurkeca. To bi ble Binka in Bonka vesele, skoz bi mele kej za malcat, če bi ble še žive, pa tle. Mrbit bota pa zdej kuhar pa kelnar le kej pospravla, ampak dvomim.

Btw cedevita party/čajanka je uspela, požrl smo pa tud tazadn litr viskija. Evo pa bo do Rotterdama mir, k ni več nč alkiča na barki. HB! Blo nas je 5, tko da je vsak dobu glih par takratkih pa je blo to to. Sm ga misnla pršparat, če bo kdo pršu jokat. No zdej bo pač dobu cedevito pa čik. :)

No dobra novica je ta da smo usposobl economizer al kva že proizvaja vdo, tk da so skenslal neuporabo vode. Vode mamo baje zadost še do Amerike, ne sam do Rotterdama, pa tud ohladl se je že precej, tko da se neb blo glih fajn na palubi kopat, v tropih pač noben neb mel nč proti. Počas se začeu tud vreme/morje slabšat, tko da ns že mal meče, ampak na srečo prhajajo valovi od spredi namest od strani, tko da je spat zaenkrat tud še fajn. Kar sm dokazala v noči iz 4.4. na 5.4. sej sm bla tolk zjebana, da sm šla kuj po gvardiji spat (beri ob 16h) in gladko spala do 6h zjutri, k me je zbudila budilka in sm mogla it pucat hodnike. Sm slabš k otrok!
Ni vsak dan, dan za druženje pa žur. Vsaketolk se mormo tud naspat. Vi mate zato vikende, jest pa kšn dan kr tko, k je itak lahk vsak dan vikend :). Jej glih sm vidla enga velizga ptiča, k nam sledi in se igra v vetru. (Btw tale blog prvo napišem v blokec, k sm na gvardij pa grem na čik, pa mam takrat cajt, pa pol pretipkam). V portih smo jih do zdej vidl sam v Saldanhi, pa še to navadne gOlebe, tko da je prava redkost. No pa enga crknenga smo mel do zdej na palubi. Ceu žur! :S

Ni komentarjev:

Objavite komentar