četrtek, 27. september 2012

SIDRIŠČE PRI DURBANU 8.9.-11.9.2012


No sidro smo vrgl predn sm ustala, ob 8h pa na palubo delat. Kadar smo na sidru itak delamo vsi na palubi, nimava kadeta straže (tud če neb bla kaznovana :) ). Dva dni sm delala s štromarjam, sva podmazvala gruje od znotri. V bistvu je bl delu on, jest sm pa svetla zraven. Kr uredu :). No učeri smo pa vidl celo jato kitov, k se očitno tle pase al pa par in se je kr zadržvala na enmu mestu precej dolg, sicer kr delč od barke, ampak k se je pa kšn CEL ven iz vode vrgu, se ga je pa hudo dobr vidl. In to so se metal, ko da bi bli ribce ne pa fakin kiti. Sploh nism mogla verjet, da se lahk tako velika žvau tolk iz vode vrže. Sej poj tud pluskne, k da bi tovornak v morje prletu! Zakon, sm kr vriskala! No dans je pa še edn pršu prov 5 metrov stran od barke, sam ns je sam pozdravu, pa z repom pomahu, pol je pa spizdu, lih k sm fotoaparat vn prulekla! Matr mu. Ampak je biu pa lep! Tko, da jutr bom mela foto skoz bliz, če še kšn pride.

Tle bomo ostal, po zadnjih podatkih do 17.9, ker mormo bit 19. v Maputo, kjer bomo natovorl 20.000 ton (verjetn) nikljeve rude – isto k uzadno, pol gremo pa za Richard's bay, kjer bomo verjetn mel isto rudo, k marca, k smo bli tle. Sej ne morem verjet, a nism napisala, da kva pa če gremo iz Indije za isto ruto, k marca. Evo, pa smo res tle. No pa glede na to, da so že takrat rekl, k smo bli v Richard's bayu, da majo skoz linijo za Rotterdam, bomo mi verjetn isto šli. Sicer mi je prov fajn, da gremo spet v Maputo, ker je bil res fajn port, pa še net bo, ampak pol Evropa pozno jeseni pa začetk zime mi pa ni glih ušeč, bi bl pasal kšni južni kraji. Bom pa saj paket dobila :). Ane Denis, hvala že v naprej!

Drgač sm pa dans piketala rjo in to ne z hidravličnim dletom, ampak z navadnim kladvom. Super hitr mi je šlo od rok, ja valda. Mogoče bom pa jutr lahko začela cargo hold no3 (v ktermu je voda) praznt z šeflo, al pa kej podobn neumnga. Ampak, me ne mot več, ne razmišljam več v bistvu. Se maš pol k nehaš gruntat kolk je človeška neumnost neomejena bl fletn.

Kukrkol, dan je več al mn enak dnevu, zdej se mam saj za veselit dveh portov, kar je pa tud neki. Pijemo nč, čeprov mam še iz Indije tiste 2 dlc Jamesona, kar ga nismo požrl, ampak ga šparam za takrat k bo res hudo. (Če bo, al pa če nau, pa bo glih tak dan pršu..:) ) Itak ga pa nimam s kom popit, tko da čaka na boljše čase.

Sm pa uspela tud enga »mejhnga« kita slikat, k se je okol barke podiu, pa iz vode skakov. Je bil sam ene 5 metrov velik, zgleda otrok, zato pravm da je biu mejhn.. no slike niso bohve kva, so pa!






Ni komentarjev:

Objavite komentar