četrtek, 27. september 2012

DURBAN? SANTOS? HELL? Φ=27°12,0 S; λ=048°18,2 E 4.9.2012


Ooo se mi vleče zdele tole potovanje iz Indije v neznano, v bistvu dnevi kr grejo, ampak me žre, k ne vem kam gremo pa ne morem nč računat kdaj km pridemo. Dew v štivah smo skor zaklučl, še v dveh  je treba sanitne spucat in so prpravlene tud za cukr krcat, zdej k so tko lepo na rozast pofarbane. (Zgleda je bla roza barva edina, k smo je mel dost). Balast smo tud že zamenal tko, da je dans prva gvardija s tercotam v igri. Tip je maksimalno zgovoren, ampak govori eno tako polomleno angleščino, da v 10ih stavkih pove isto, k bi en k zna normaln govort anglešk povedu v enmu stavku. Pol ga pa rajš kr ne poslušam,  če ga vprašam eno stvar, jo pol itak kr pol ure razlaga. Dolgčas. Nabija pa itak, da kako on računa vsak dan deviacijo po tablcah (jest sm jo ene 4x, pa jo še kr ne znam, k je kr neki tole po tablcah) on je pa že prvič kao dojel. Ja valda. K je do zdej že vse prvič dojel. Mamo drgač en program na compu,  v kterga sam številke vstaviš, pa ti sam zračuna deviacijo, pa še tega ne zna uporablat, pa je čist ajnfoh, ne pa da on po tablcah računa. (Sploh k so ble ruske čist drgačne, pa ful bl zajebane. Ja valda, k da verjamem, da obstajajo neki posebi ruske tablce.) Ne morjo si Rusi kr neki zmislt po svoje, če cel svet uporablja tablce, k jih izdaja British Admirality Charts & Publications Society, pa pr izdaji teh sodeluje cel svet z meritvami in zvezd, in globin in vsega ostalga. Dej no, sej nismo tolk glupi. Itak je pa k ga je Andro vprašu, če ve kej o zvezdah reku da ne, k majo oni v Rusiji čist drgačne zvezde! Hahaha, brihta, neb sam reku ne, pa biu tih, ne pa da takele gluposti prbija! To pa je izjava leta!

Uglavnem je pa to to, Andro ma spet eno svojih kriz, k se noče neki družt/pogovarjat, men se pa res ne da več ukvarjat še z njemu. Če mu ne paše, mu pač ne paše.
Tko da se nč kej ne družm zadn tedn z nobenmu, razn z Bojanom sva eneparkrat kšno rekla. Itak mi pa sede, da ne rabm nobenga poslušat. Gledam eno fajno nadaljevanko in mi cajt mine 1,2,3. (Za vse k mate preveč cajta priporočam: The Wire, je fajna, pa še muzko majo svetovno not, aja pa če se kdo hoče narežat do solz: An Idiot Abroad, jest sm jo mogla kr ustavlat vmes, k sm se tolk režala, čisto pravi angleški humor!)

Drgač pa kot po navad, urnik vsak dan drgaćen, ampak sm že navajena. Prvi dan 8 ur balastiranja, drug dan 6 ur, tret dan cel dan na palubi. Dans bi mogla bit cel dan na palubi (tko je učer k sm ga prašala čif reku), pa je pol Andro povedu, da mam sam pol dneva na kuverti, pa pol na mostu. (Andro pa cel dan na palubi, kva je fora, to res ni fer?) Ne vem drgač, a se me čif mau boji, k mi ne upa nč povedat, a mu gre na kurac k sm baba, pa mu je pod častjo z mano govort, pol se gremo pa telefončke. K vrtec.

Nima veze, važn, da sm spet na mostu. Sej mrbit nam dolg, bo že kej »nujnga« najdu za delat na palubi, pa bom mogla nazaj. Tud prov, men se jebe kje delam, sam da dnevi grejo. O frej nedeli pa itak sam še sanamo. Če/ko bo itak namo mel alkiča, tko da itak nau kej za počet. Vsi se drgač veselijo tele dolge navigacije, pa vsi upajo da gremo v Brazilijo, da bo še daljša, pa da bomo po možnosti še ne vem kolk cajta na sidru, preden dobimo tovor. Men gre pa dost na živce, bi rajš vidla, da bi mel čiveč portov, da se saj takrat kej dogaja (no če greš lahk ven), al pa, da saj upaš, da boš šou lahk ven, k med takole navigacijo je dan enak dnevu pol se pa kr mal uleče. Je pa Andro reku, da na prejšnji barki k je bil kt O.S. so mel 6 portov v 7ih mescih, mi pa že 16 v petih in pol, kar je baje ful. Ma jest se neb branla še ene tolk. Sej je dew, pa štive za pucat pa to, pa jebeš ježa k je mraz, ampak saj hitr mine! No itak, pa če gremo za Brazilijo rabmo do tam še ziher ene 3 tedne, pa 1 mesec sidra, pa 14 dni do Evrope pol bo pa že november, tko, da bo mraz k bomo štive pucal kukrkol. Če, če, če...

Ni komentarjev:

Objavite komentar