nedelja, 11. marec 2012

WE ARE HUMANS, WE ARE NOT ROBOTS/EKVATOR 23.2.2012

No tkole, dans sm cel dan mamagajo. TANJA, ti že veš kako to zgleda. To pomen, da se delaš da delaš. Postopaš okol in ko te vid kdo od glavnih zgledaš blazno zaposlen. Brisala sem mast na palubi. V nomalnih okoliščinah dela za kakšne 4 ure. Jest pa Andrej sva to uspešno razvlekla na 8 ur. Plus tega ns je cel dan pral dež in smo se lahk skrival pod »strehco«. Za kosilo je naš filipinski kuhar skuhal PASULJ. In to vrhunski. Za južno sm ga pojedla 3 krožnike J bohve kdaj bo naslednič. No ko sem bla fertik s šihtom sem šla na most prečikirat kdaj bomo šli čez ekvator, in evo ga ob pol 7h zvečer!


Jes, končn sm na južni polobli! Ampak krsta pa že neki let ne prakticirajo več! Mornarje so včasih ob prvem prečkanju ekvatorja krstili po Neptunovo (Neptun-bog morja): zihr so dobl kšno čez rit, popit je mogu kšn zvarek, pa namazal so ga s katranom, da je bil še cel tedn črn, pa ves cajt je mogu met debelo ketno okol vratu. Sej men ni tolk zarad krstaa, kukr zarad piknika, ki temu sledi! Pa ne bo nič iz tega, mogoče bom jest čez par let koga krstila J.

Makina (=engine=motor) spet deluje, tako da smo nazaj na potovalni hitrosti 12,5-13 kn. Tako da mogoče do Durbana (JAR) že okol 10.3. (Upam, drgač bo kriza s čiki).

Aja pa dans sm chiefa prašala, če grem pol k bova z Andrejem začela na 4 ure na palubi in 4 na mostu delat, namesto na palubo rajš v makino, pa so me vsi začel sprašvat, če mam tud ladijsko strojništvo narjeno. Kao, da me ne sme zanimat nč druzga k sam navtika. V glavnem ne smem v mašino med unimi 8. urami, lahko pa grem pol. Ja in jest sm pa Rambo, glih dal se mi bo!

Drgač smo pa en CH (cargo hold) napovnl z vodo, da je barka mal bol obtežena, ker smo prazni (brez tovora), da nas ne bo preveč premetavalo, če naletimo na slabo vreme, k prot Rtu dobre Nade (rt na koncu Afrike) se zna nardit kšn ciklon, k baje jih je dost tm, pa lahk so tud do 30 m visoki valovi. Traja pa cel dan, da napolnejo en tank. V njega gre 15.000 ton vode. Ogromna zadeva. Aja pa glede na to, da komi rosi zuni, nas dans od vseh dni najbolj premetava. LUŠTNO!!!! Spala bom k ubita.

Upam da bo kmal port, da kupm najnujnejše, dobim internet in da vas vse slišm, ker vas namreč zelo pogrešam! P.S: upam tud na pivo in cigarete, po napornem šihtu bi pasu kšn mrzu!

LP+RVM Chbewa

                                                        

Ni komentarjev:

Objavite komentar