nedelja, 11. marec 2012

DAN, KI GA DRUGAČE NI: 29.2.2012

Hvala bogu smo učer prestavl uro za 1,5 ure nazaj, tko da se je časovna razlika zmanjšala za 3 ure in nimam več take krize. Predvčerajšnjim nism nč spala, ker mam postlo (in kavč) obrnjeno v smeri plovbe, premetava nas pa od leve proti desni, in ko se daš na bok te vrže dol, tko da se vsakič zbudiš, da napneš mišice. Pol mi je hb sekondo reku, nej se se stlačm počez, , prestavl je tud pomagal, tko da mi ni blo tolk težko vstat ob 6h, čeprov sm pobirala stvari ponoč, k so letele okol. No dans sm si dala še čepke v uhe, tko da je blo krasn spat.

Prejšn dan sm tud z Denisom govorila, kolk ti tle mejhne stvari velik pomenjo, škoda edin, k so telefonske kartice tolk drage, k bi res rada govorila tud s Tinco. Mislm, mi je en tel. klic polepšu par dni.. Ko bo kriza pa spet pokličem. A kwa se drgač dogaja, nč! 8 ur na dan v skladišču – štiva zabušavam oz. se delam da delam. Predvčerajšnjim sm bla tolk boga, da nisem mogla niti pet, k drgač se skoz derem, k je tolk fajn akustika J. Pa sm se ene dvakrat dopoldne skrila in gladko zaspala. Učer pa ni blo nč napornga (6 ur sm držala lojtro, 2 ure pa »čakala na navodila«, če bi me kdo kej vprašu J. Tko, da sm bla zvečer še tolk dobra, da sm se matrala neki izpolnjevat kadetski dnevnik. Ampak nama ni šlo glih najbolj od rok, k morš met glih častnika zraven, da ti da podatke z glave. Kukrkol, upam, da tele svinjarije ne bomo več vozil, ker se prlep na stene in noče dol, če je glih ne podrgneš. Mal težko je drgnt 20 metrov visok. Mormo pa skladišča v nulo spucat, če slučajn dobimo žito al pa kej podobnga, da ne bo vse črno. Če slučajn dobimo premog al pa kej podobno črno, bom sam znorela, ves ta deu za nč!


No tkole zgleda štiva od zgorej, tista dva s cevjo sta pa Virgilio in Romel. Filipinca.


Tale v rdečem sem jest, un na lojtri je bosun (šef palube), un k drži cev z vodo je pa Virgilio, kličemo ga tud Virgin. J

No da povem, kva so naši vrli filipinci pogruntal dans. Dejstva: 1. ladja preveč valja, da lahko tavelka dvigala usposobl za dvigovanje sodov iz skladišč. 2. premal sodov smo mel za spucat vsa skladišča (v sode gre material, kar ga je še ostal v skladišču), tko da smo mogl sode iz dveh skladišč dvignt, da jih bomo uporabl v drugih dveh. (Mamo 5 skladišč, v srednjem št 3. je trenutno balast-voda, da malo miri barko, ker smo prazni.) Aja pucal smo kaluže=santine=bilge tanks. To je prostor pod skladiščem, v kterga odteka voda in kjer se nabira odpadn materia, visok cirka 1 meter in 1,5 do 3 metre dolg. Vodo naprej potegne črpalka, svinjarija pa ostane. No da se vrnem k začetku: filipinci so se spomnl na vitle=vinče na premcu in na krm, k so drgač namenjeni za vleko priveznih vrvi na krov-so taki ogromni. V glavnem so zvezal ene 4 vrvi, da smo dosegl dno skladišča in so na plano potegnil tiste sode. To je za vidt, kake pogruntavščine majo. Men je blo super, sm spet 2 ure zabušavala J.

BTW filipinci se ful čudjo, da slovenci jemo riž, slovenčki se mi pa čudjo, k se hočem poročit-jim je zgleda čudn, da nisem lezbača.. J

Ni komentarjev:

Objavite komentar