ponedeljek, 12. marec 2012

LET'S GET PHYSICAL/NO MERCY/MAPUTO-MOZAMBIQUE 7,8,9.3.2012


Začel se je tko, da je barba znoru nad kapotam, da če ne misle popravt vode (ki je še vedno oranžna), da ga bo poslov domov. Voda se je v dveh dneh čudežno popravla in mamo zdej skori čisto vodo, no saj 80% bolš je k prej. Prej k si si naredu čaj je na dnu šalce ostal neki podobnga rji, no verjetn je bla rja :).

No en dan, prejšnje dni ko sva z Andrejem še pucala zjutri, sva si zjutri spekla palačinke, jest a sem skuhala še kumarično juho. So jo vsi pohvalil, jest pa komi čakam mau frej, da jo spet skuham. Sam zdej jo bo velik več, k zanč sm dobla sam en talar :S.

Nč štive smo spucal zato sva začela na moj rd delat na mostu. Prvo noč sm misnla, da me bo pobral. Spala nisem nč skori pred šihtam, zato je bo res naporn tiste 4 ure od 0000-0400. Brane – sekondo- mi je pa hotu na vsak način vse inštrumente pokazat že prvo noč (tud kako delujejo), itak sm si zapovnla bl mal, kako nej človk razmišla sred noči, poj sm pa itak izkoristla tapru moment k sm ga lahk in mal zakinkala:). Drug dan pa ob 8h na paubo mal podmazvat, k barve še vedno ni (provision=provišta=dobava stvari na ladjo bo v Richard's bayu). Važn da pol dneva zabušavam. No popoldan sm se končno mal naspala, tko da sm bla na gvardiji clo zbrana in je blo kej od mene.

Zjutri se zbudim in grem na palubo, spet podmazovanje in 2 ure kinkanja v enem prostorčku pod provo (=premec=fore=sprednji del ladje). Potem pa probam it spat in glej ga zlomka pridemo v območje tropske nevite Irina (k smo ji enkrat že ubežal, pa se je obrnila). Spat je absolutno nemogoče tud če se zagozdš med stranice postle. Vse se maje in posledično letijo stvari po sobi, ko da si na vrtiljaku. Vse škriple, in se vozi, tko da ni ratal nikomur kej dost spat. K sm pršla na most mi je blo itak slab za znort, pa zebl me je k norca (gor majo komad močno klimo, da hladi inštrumente) tko, da mi je Brane dovolu, da sm sedela na enmu »kapitanovmu« stolu, k je prvezan, gledala ven in kinkala, zraven se mors pa ob strani oknov opret s nogami, da te ne odfuka na drugo stran mosta. Itak nardit nism mogla nč, k bi sam bruhnla :S.
No po dopoldanskem »delu« morje končn umiru, tko da sm spala. Nočna gvrdija je bla končno mal bl pestra tokrat, zato k smo začel pluti po ožini do pilotske postaje in sm mogla skos spremljat karte in od 0000 naprej risat pozicijo na vsake 15 min. No to je bla saj taprava navigacija, ne pa da sediš pa čakaš, da je ura eno uro več, da vpišeš pozicijo. Kulski filing, k mš tako goro železja pod ritjo, pa a je tolk okretna.
Ob 3h je pršu na most barba, k je dajal ukaze krmarju (timun=krmilo, timunjer=krmar-od kje jim take tud ne vem?), da smo pršli na sidrišče. Jest sm šla spat za dobre 3 ure, pol šla mal pucat okol mosta, ker je ob 10h pršu pilot in je mogl bit čisto (oni so ponavad v belih srajčkah), da se nau kej umazu. Spet sva se z Andrejem mal skrivala pa mal delala pa sm valda misnla, da bom po (pazi to strokovno besedo) armižu (privez barke na obalo) kej frej, pa smo se uštel (no ornk so nas zajebal), k se je tle en spovnu, da mamo preveč rje v skladiščih (še dobr da tle krcamo samo v enga in mamo cajt spucat ostale do Richar's baya). Zgleda jih niso dost podkup, a pa ni blo še tovora na razpolago in so nam mogla t neki za delat do takrat. Tko da smo do 7h zvečer tolkl rjo v skladišču. Če bi nam zavrnl še enkrat skladišča, bi mogl nazaj na sidrišče za 3-5 dni in tam spucat do konca, s tem da nam ta čas najemnik (charterer) nebi plačeval najemnine in bi barka delovala na svoje stroške (30-40.000 $ na dan).

Noge sm mela čist boge, teli moji turi so me bolel  cel dan ko prasico, pa gležne sem mela tko zatečene, ko nosečnce, sej ni čudn, če pa nosm 2 številke prevelike čevle. Tko da dans za zajtrk jabučk in 2 painkillerja. Zdj se že  dobr počutm, ura je skor 6 (zjuti itak) pa še dve ure oddelam po grem pa ven, mau po spominke, poslikat, na internet pa na MRZU PIR!

Hotla sm povedat še to, da je nč chief res legenda. Cel popoldan je delu z nami v štivi. Prasku dol rjo in podobno, kdo bi si mislu, pa tako »belo osebje«. Itak smo se skoz zezal. Prav, da Rusija ma tolk dobr vesolski program, ampak telefon mu pa ne dela tle! Pol je pa hotu skladišče slikat, če je dobr zdrgnen, pa je blo preveč prahu v zraku za dobre slike, pa sm rekla: Sej ni problem, jest tud v prahu dobr zgledam. Pa k je začeu razlagat: Vest kva manjka še? Se oglasi Andrej: Ja, mrzu pir! Itak smo se skos režal, kam pa pridemo, če bi sam delal. Uglavnem se nas je inšpektor usmilu, in odobril skladišča, tko da dans začnemo nakladat nikelj. (Spucan je pa k za cukr al pa žito). En od naših mehanikov (Vladimir-slovenček) je šel na babe zvečer (podkupu varnostnika, da ga je spustu ven) in ko je pršu nazaj je povedu, da bojo skladišča odobrena in da začnemo ob 8h krcat. Dekleta noči so vedla prej k mi. :D


V skladiščih je nastou tud naslov te objave. Tematska pesem za ta dan je bla LET'S GET PHYSICAL, bend za ta dan je biu NO MERCY (brez usmiljenja). Itak je blo pa čiščenje skladišč en velik TEAM BUILDING in bova te metode z Andrejem začela prodajat velikim korporacijam za mastne pare ;). Evo sonce že nabija, ura je 0604, tko da zaklučujem tale blogse grem mal usest. Ko bo pa kej novga se pa že oglasim.


P.S.Sam še to: štromar (tist obupanc, k je plačvov 20$ za škatlco) nam je vmes k smo delal vrgu v štivo eno škatlo, tko da smo si prvoščl. Pa poj nama je z Andrjem še vsakmu eno škatlo posodu, do dans, k gremo ven, pa bomo nabavl! Drgač pa v Richard's bayu dobimo zalogo. Šteka LM je 8 dolarjev, 0,20 evra za škatlo, za crknt kake male številke. Baksa (plato) pira 24x0,33l pa 15$. Če nč druzga, je saj to pocen :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar