sreda, 19. december 2012

PLENTY WATER COME DOWN ali KONEC SVETA 12.12. – 14.12.2012


No sveta ni blo konc, tko da nadaljujemo z blogom, sm se pa že veselila, da mi nau treba do konca pogodbe bit tle :). No ker pa mi druzga ne preostane, pa lahk povem kšno zgodbico od našga legendarnga čifa. Recimo ena od teh je bla, da je iz Afrike prešvercu opico. So mel linijo na Hrvaško nekam in jo je pršla iskat njegova punca. In jo je mela en cajt doma, pol si je boga reva od opice zlomila nogo in so naredl celo intervencijo po obalnih veterinarskih postjah, pa je pol en reku, da ker je pa ona medicinka, nej pa v bolnc dobi enga pediatra, pa da nej pošlihtajo to opico k otroka. Tko da so tega majmuna na konc z rentgenam slikal in mu dal gips. Hahaha, jest sm crkavala k je to pravu. Je pa reku, da so ga pol dal v Lublanski živalski vrt, pa iz tm je šu pa v Zagreb. Da pa je biu neploden, k so ga mel teli afričani zadrogiranga, da je biu bl pasiven. In tud k so ga mel na ladji, pa če je črnga vidu, je začel kričat in bežat, se jih je bal k norcev. Bele je pa že po parih dneh ubogov. Svašta, kašn so to mel.

No ena od stvari pr teh naših glupih filipih je pa tud, da oni ful verjamejo v črno in belo magijo. Prov opice iz đungle. No in ena od stvari k odganja bad đuđu al slabe duhove so tud posušeni skatovi repi. In ker so že par mescov nazaj ulovil enih 8 skatov, so pol te njihove repe posušil in ne da bi jih mel po kabinah, al kjerkol nej bi ti bad jujuji bli, smo jih mel pretekle pol leta na hodniku (kaniželi) »skrite« za gaslilnim aparatom, da me je ja vsakič kr stresl k sm šla mem.

Ah zgodbic pa še ni konc, pa ker se nič ne dogaja, da bi mela kej druzga za pisat bom vstrajala pr njih.

Enkrat sva se z barbo zgovarjala, pa je predlagu, da če že glih morm na barki delat, nej grem delat na jahte za stevardeso/čistilko. Itak sm ratala kr živčna, nism valda na pomorsko hodila, da bom čistilka na konc. No pol sva se pa zanč enkrat spet zgovarjala, pa je on itak čist prot temu, da bi babe sploh delale, pa kašna emancipacija, da smo se ženske z njo res zajebale. Prov un old-school prepričanje. A da bi se mu dal dopovedat, da zdej dec nima tolk plače, da bi on lahk sam delu, pa da otrok nima čez sam baba, pa bajto pospravlat pa to, pa da ona zdej ne dela 2 šihta, tko k on misle, pa to, da bi vzel tip porodniško za otroka, to se mu zdi največji kretenizem na svet. Marija, moja stara mama ma 92 let, pa ni tkole zahojena k tale. No sej pol k sva se nehala zgovajat, je biu spet prjazen, pa me neki za lička grabu, k une taprave stare mame...haha.

No tazadna, najnovejša je pa ta, da je Mirko, k je terco na Trenti, reku, da so se preimenoval v M/V Idrija. K so dobil enga bolanga rusa za barbo in more vsak dan na zagovor, kje je dobu milje k je pisu noon report (če se spovnete, je to una zadeva k se jo pošle čartererju, pa firmi in ostalim, kolk milj smo naredl v zadnjih 24ih urah, kolk je bla hitrost, vreme itd.), in pol more pridet še sekondo, da kuko je lahka pršla taka razlika in da je baje bolan čist, da se je še čif (Pavelšek, k je po njegovih besedah najboljši čif vseh časov pa vseh čifov, a kreten do fundamenta) šou skregat z barbo in da mu je posadka za spremembo dala clo prov! To je pa tud višek Splošne. Ke jih najdejo. Zdej morm pa sam še ugotovit kuko se ta barba piše, da ga nam kdaj uhaklala, oz. če je to isti, k ga je mel Jaka na Sloveniji, k tm so mel baje tud enga svetskega kretena.

No kar se pa mojga dela tičem pa zdej že obvladam loksodromo, ortodromo, računanje plimovanja, deviacijo, draft survey pa še kej bi se najdl. Še tale teden iskoristim, da se naučim kako se zmer zvezde in določ na njih pozicija, in kako se identificira zvezdo in podobne zadeve. Pol mi pa ostane še stabilnost ladje in bom na konju! Juhu juhu! Pol grem pa lahk tud že dam počas, in to polna novega znanja!


ENGA JE OČITNO PUNCA PUSTILA, PA SI JE ZDEJ TAKO OMISLU, K GA NAU NKOL! 

Ni komentarjev:

Objavite komentar