sreda, 5. december 2012

BOTNIJSKI ZALIV, PONOVNO MOST IN NIČ VIKINGOV 25.-28.11.2012


No ker nam v Rusiji niso prpelal nč barve (čeprov jo je Perc, ko je bil v R'damu oblubu) in ker je še vedno premraz za ne vem kakšna dela, že par dni ne počnemo nič. Neki malga podmazujemo, ampak tega je zdej že konc, pa mal gruje pucajo fantje, pa tud tega ni več za ne vem kolk dolg. Jest se 2 dni gladko skrivam, neki malga na hitrco nardim, ker je premraz, da bi se vlekla, pol se grem pa skrit. Pa ker se znoči tud že mal čez 4, delamo zadne 3 dni samo do 4h, namest do 5h. Čisto prave počitnice, morm rečt. Tkole pa ni problema zdržat še tiste par mescov kukr mi jih je ostal..

No po prvem decembru pa tud menjam gvardijo in grem lepo delat v čifovo gvardijo, kar mi bo spet za kšn tedn zjebal ritem, ampak se bom že navadla. No pa neki je omenju tud, da bom v gvardiji do kanarskih tud čez dan, ne sam ponoč, tko da to bojo pa res taprave počitnce, pa končn bom mela spet cajt, da kej naštudiram, k zdej nism že cel mesc nič. No pa ker je čif slovenc bo tud komunikacija precej lažja kot je bla prej z unim butlom, računam, da mi bo tud pomagu naštudirat stabilitet, pa draft survey in ostale »čifovske« domene, k jih bom rabla na poročniških znat. Življenje je lahk tud lepo!

Kukrkol pod mostom smo šli ponoč, in ker sem že 14 dni risala rute do Ust Luge in zdej nazaj do Kanala in prot Brazilij sem mela cajt tud naštudirat, da je to res un most k ga Andrejka gleda z avijona ko letijo v Kopenhagen. Sicer je po pilotovih besedah mostov tle še celga fuka, ampak ta je res največji, pa po naših kartah tud na poti do Kopenhagna. Je pa pilot, k tokrat ni bil nč podoben vikingu, ampak je bil en mejhn možakar, povedu, da grejo pod mostom lahko barke k majo nadvodje največ do 70 metrov, oz prot sredini loka do 72 metrov, da pa je šla spodi tud ena potniška barka, k je rajfnk lahko »spravla« za dva metra nižje in je mela nadvodja pol 68,9 metrov. Matr to morš pa tud met naštudiran vse, da kam ne prbiješ. Je pa most visok okol 250 metrov, pa ponoč prov fajn osvetlen in super za videt. No je pa glih tolk visok, da grejo spodi lahko tud Maerskove barke iz klase E (Emma, Evelyn, Ebba, Edith, Elenora, Elly, Estelle...), k majo nadvodje precej čez 60 metrov, tko da majo placa pod mostom mogoče rezerve ene pol metra!

No ker tud moja zaloga hrane počas kopni, in ker ta kuhar ne zaveže vrat od kuhne, tko ker prejšn, in ker sta nam še taprejšna kadeta povedala, da vsi kluči odklenejo vrata kuhne, sem se eno noč po gvardiji spravla v »šoping« v naše špajze. Nabavla sem par kompotov in neki jogurtov, pa par sokov, da bojo za spit z vodko. Dans se mislem ponovno spravt po gvardiji, da vzamem še kašno banano in kšn liter mleka, ker kuhar mi ga noče dat, prav, da se špara. A nikol ni mleka zvečer in morm skoz dajat svojga, če čem kavo pit, al pa kšne kosmiče pojest pred gvardijo. A to, da me nikol ni na zajtrk, pa da nikol ne vzamem nič za večerno malco, tist mu pa ni pomembn. Važen, da je že začel priviligirat filipe, k so pomoje začel prtiskat nanga. Varjanta, če nam nauš dau, se bomo prtožl na agenciji, pa pol nauš več dobu šihta! Svinje, kva pa druzga. Če bi bil naš kuhar si tega neb mogl prvoščt, ampak take sreče pa nimamo. Kukrkol inventure še ne bo ene 2 dni, tko da morm do takrat hitr še enkrat švignt dol, pa si nardit mal zaloge.
Tolk zaenkrat, več pa čez kašen teden, da prečkamo Kanal, in da se bo mogoče spet kej zgodil. Sploh ko bomo zamenjal gvardije, bom lahk zvečer kšnga spila! Čeprov se tiste vodke nč kej preveč ne veselim.. 
Do naslednega javlanja pa vas vse lepo pozdravljam! (Od zavisti zelena Špela, aja fouš sem vam za Veseli december.)


Ni komentarjev:

Objavite komentar