Sva se s čifom
pogovarjala, pa sva ugotovila, da oba hodva v šoping v naše špajze. In da sva
oba ostala praznih rok, ker ni kej za pokrast. Jest sm si vzela par litrov
soka, za zmešat z vodko, pa dva kompota
in 2 kolerabe. On pa marmelado, margarino, sok, mlek in kompot. Sm taprvič k sm
šla še neki na banane upala, pa jih ni blo več. Itak pa ni nč, kar bi se
splačal v kabino nest. Itak mi pa zdej kelnar, k jem kosiu šele ob 2h, 3h k se
zbudim, pušča odprto kuhno kar, da si lahk kej skuham kao, čeprov si nkol ne, ampak
pojem, če je kej pustu od južne. Uglavnem je odklenen, pa itak nimam kej za
pokrast.
Itak smo pa
ugotovil, da kuharja na polno filipi izsiljujejo, varjanta, če jim ne bo dal tolk
pa tolk hrane, da se bojo prtožl na agenciji in da ne bo več dobil šihta. Tko
da jim daje futra, da se vam zmeša. Pripada kao 40 dag mesa na osebo na dan,
pod kar pašejo tud kosti za juho in hrenovke in klobase, kar dobimo mi, oni pa
kotlete in ostale fajne stvari. Za njih tud če jim daš 2 talarja makaronov z
mesom ni dost za obrok, oni hočjo še kuro zraven, pa še kej, k oni pravjo, da
pašta je dost sam za malco. Halo. Pol pa prav kuhar, da za nas je ful laži
skuhat kukr za filipe, ja čudn, mi tud če se prtožujemo ni nč drgač. Tipu sm
dala k se je ukrcu en vrhunski recept za pasulj, k zdej ni več podobn ničemur.
Brez okusa, brez teksture, brez barve, k ena voda v keri plavajo hrenovke in
mal slanine in fižol. Ampak tud če mu kej rečeš bo on še zmer naredu po svoje,
tko da nima smisla.
Drgač sm pa hotla
oment tud tele opice, k se po VHFu oglašajo. Sej enkrat sm že pisala od vhfa,
zakva je pa keri kanali so za kej in to. Ampak nism pa omenla, da so filipi iz
drugih bark sposobni po 8 ur skup žvižgat v mikrofon, al pa skoz ene 3 njihov
besede ponavlat, pomoje kukr »halo naši«. Mislem, če bi ker biu njihov bi se
gutov že hitr javu, neb zato rabu 8 ur. Podn. No so pa tud kitajci taki, pa k
se po mediteranu voziš je tud ceu kup arabcov, k se derejo not. Pa spuščajo une
svoje molitve al pa ksne zvoke otrok k se smejejo, in to po več ur skupi. Kako
se jim da, mislem, pa kva majo od tega mi nau nikol jasn.
Kukrkol dolžna sem
vam še povedat, da se sargaško morje imenuje po algah Sargasum Paciferum, kako
zgledajo pa lahka najdete na stricu Guglu.
No drgač smo pa pr
obali Portugalske srečal tud Pohorje, k je kontejneraš (prej se je imenoval
Lircay), u bistvu nam je sledil ene 2 dni, čeprov zmore hitrost okol 20 vozlov,
je zdej vozu samo okol 12, ker šparajo z gorivom, pa še čartererju se ne mudi
neki. Je pa njihova poraba pr hitrosti 20 vozlov na uro okol 170 t goriva na
dan. Ko pa zmanšajo hirost na 12 pa »samo« 38 t. Mi porabmo dnevno okol 25-22
ton. Oni porabjo neki več še zato ker majo kontejnerje k jih je treba met skoz
ohlajene, ker se pač v njih prevažajo pokvarljive dobrine, rečemo jim tud
refeerji.
Vidl smo pa tud
Tolmin k je šel v nasprotno smer, nekam v Španijo, ampak se z njimi pa nismo nč
menl, k smo se srečal glih v separaciji pr Portugalski, pa je bla gužva.
Ni komentarjev:
Objavite komentar