nedelja, 26. avgust 2012

ŽEJKO IN ODHOD DAN 6 7.7.2012


Pršu je še tazadn dan k sm šla ven, in to že ob 10ih zjutri, k se je barba kao opraviču tercotu za prejšn dan, pa ga je prej spustu. No jest sm si dobla pa zamenjavo (Androta) pa sm šla z njemu. Šla sva spet v taglavno ulco sam na čist drug konc. Tm sva se mal pošetkala, poslikala, pošopingirala šla na južno pa na pir in že je bil cajt za nazaj. Probala sm rusko pico (kr solidna, po 5ih mescih) in suši (nimam komentarja, čeprov ribe, še zmeri niso zame). Samo mimo grede, tule v Rusij majo enga telefonskega operaterja k se mu reče BeeLine (čist preveč sm popularna). :)  No nazaj grede sva šla še po gin tonic v eno trgovino in zapravt zadne bakule. Uspešen dan, ni kej. Sploh k sva na konc zamudla še bus do barke, oz ga sploh ni blo, tko da sva zamudla tud na barko (mogl bi bit vsi na barki do 18ih, k je biu za zvečer napovedan odhod, midva sva se pa prkazala šele ob 19h). Sm misnla da bo barba kej kompliciru, pa sm mu ze prej poslala sms, da sva že v portu, pa da ni busa, pa je sam nazaj napisu: NisAm nič vprašal (je hrvat, k žvi v slo, pa ga mal naglas jebe), itak pa ni teživ, k sva mela zanga en hard disk.
K sva se končn prkazala na barki, bi jest mogla že eno uro delat, da vrnem Androtu tiste 2 ure, pa sva se pol zmenila, da eno vrnem kuj, eno pa zjutri. Uglavnem sem se pofočkala na delovnem mestu in šla do tercota na en ginček, k se je sprevrgu v 2, 3, pol sm pa še enga za sabo vzela in šla nazaj ven na telefon. Pijem iz črne plastične vrečke, da sm ja kukr največji pjanc zgledala, sam me noben ni vidu, k ni blo nikjer nobenga. Tovor je biu že naložen, tko da ni blo nobenih delovcov niti bliz. Obiskov pa tko nimamo. V glavnem sm šla po gvardiji (no pa še mal vmes) še do filipov na par vodk, tko da sm jo saj uspela probat pol pa sam še spat. Čist fertik. Vmes sm še s Tanjo govorila, bohve reva, kva je mogla vse poslušat, k sm bla prov fajhtna :).
Drug dan pa ajoj. Moj filip se je tko, cel dan skrivu in ga cel dopoldne sploh nism vidla, zato sm šla kr eneparkat mal dol ležt za ene 20 min. Če bi kdo kej vprašu, bi rekla, da sm bla na wcju al pa kej podobnga. 2x je uletu čif, ampak sm bla na srečo zmeri glih na gangwayu, tko da me ni noben uhvatiu da zabušavam. Popoldne je šou terco spet ven, tokrat z barbo na slavni »črni trg« jest pa sam spat. In sm gladko prespala cel popoldan, skurjena do fundamenta.
Zvečer sva se pa s tercotam neki menla, da bi lahka šla ven po gvardiji mal v grad pogledat nočno življenje, pa so nam najavl odhod za ob 23ih (smešn ker je takrat še največji sonce in sploh nimaš filinga, da je tolk ura). Tko da z izhodom ni blo nč, rekl smo samo še seos St. Petersburgu in šli naprej proti Avilesu v Španiji še po 6.000 ton tovora. Pol gremo pa naprej čez Gibraltar, Port Said do Sueza in naprej do Jeddah v Savdski Arabiji, kjer bomo del tovora razložil, ostalo pa pelemo do Mundre in Mombaja v Indii (tm upam, da bomo tolk dni, da mi bo uspel it pogledat Taj Mahal, to pa je tud vse kar si želim od Indije:), sori Andrejka in Anka).

Drgač je pa agent povedu, da ma filip k so ga odpelal v bolnco eno avtoimuno bolezen, k je bla še ene par let nazaj smrtna in da bo zdravljenje v bolnici (5 dni) koštalo 32.000 E. Itak to plača zavarovalnica, ampak je vsen kr številka. Uglavnem se zdej vsi filipi bojijo pit DESTILIRANO vodo, k jo dobijo v makini iz ene naprave, k se je to gutov on tm okužu. Budale, to so res brihtni, se vid kolk znajo razmišlat. Destilirana voda! No to pa še ni višek njihove inteligence. Tale, k z mano dela je prjavu, da če sam enkrat seksaš, da ne morš zanost. No pa, da če piješ in kadiš tud ne moreš. Sm rekla ja valda, zato pa je tolk 16 letnic nosečih, k niso pile, k so šle seksat. Bravo!
No k tatreto izjavo nej povem še tole: Filipi se lahka sam zjutri tuširajo, ker naj bi temperatura vode zjebala nihovo telesno temperaturo (ker so kao rojeni na območju, kjer temperatura zraka ni nikol manj kot 20 stopinj) in če bi se ohladil oz. pregrel telo zvečer predn bi šli spat, bi to škodval njihovmu zdravju. Sm misnla, da to sam res retardirani vejamejo (ala tale k z mano dela) ampak sm prašala pol še une ktere sm mela kukrtolk za inteligentne pa so rekl, da je to res. Bravo še enkrat. Vi pa ste brihtni. Cel dan delaš v štivi, čist črn od premoga, k ga maš po vseh telesnih odprtinah na kile in zvečer je dost da se z vlažno cunjo mal obrišeš in greš spat. Al pa v kermukol portu kjer je prahu zmeri več k preveč. Važn, da se zjutri stuširaš preden greš ven na gvardijo pol pa cel dan v prahu stojiš in je to za ta dan to..
No še zadna cvetka tega tedna: filipi morjo na vsake 2-4 ure jest, ker če ne jejo, se jim začne želodec sam sebe prebavlat. Ja sevede :).

To so itak čudaki. Ob 17ih k končajo s šihtom pojejo večerjo in grejo direkt spat, do 20ih k ustanejo pa spet neki pojejo, pol do 23 spet spat, pa spet neki pojest in tko naprej do 4ih zjutri, k itak ne morjo več spat, pol pa hodjo okol, pa perejo pa ne vem kva. Zato pa tud popoldne ni nikjer nobenga, zvečer ob 11ih k se men spi, pa vsi hiper aktivni, ja kuko pa neb bli, če so pa v zadnih 6ih urah 3x jedl, pa 5 ur prespal. Kdo bi jih razumu. Važn, da praln stroj laufa cele noči, pa da majo tuto oprano pa kabino v nulo spucano. Če pa poj k pride iz kabine direkt na tla vrže papirček, to je pa vsen, tud če ve, da bo mogu drug dan to on spucat. Praljudje, ni čudn da jih indijci kličejo opice, sej to je skor žalitev za opice, k so v dostih stvareh bl inteligentne k pa teli filipi.

No zdej mam gvardijo na mostu isto k v portu od 8-12 tko, da mi je prov fletn, pa tud terco se mal bl normaln obnaša, se vid, da gre kmal dam. No moj filip je pa tko skor skoz tih, pa ne rabm njegovih brihtnih izjav poslušat. Itak pa zanalšč skoz sam po slovensk govorim, k oni tud ne jebejo angleščine k sva z Androtam na palubi. Payback is a bitch!








1 komentar:

  1. sam sebe prebavlat? :D :D :D valam se od smeha...hehehehehheehehheehhe

    OdgovoriIzbriši