nedelja, 26. avgust 2012

SKAGEN – AVILES (ANGLEŠKI KANAL) 12.-16.7.2012


Spet kanal, spet nism bla na gvardij k smo šli mem ploščadi, sem pa vidla eno OGROMNO vetrno elektrarno, pomoje je blo več k 50 vetrnic na kupu. Itak jih majo že povsod, razen v Sloveniji. Bohve kolk ptičov tle pocrka, k se v propelerje zaletijo. Najbrž nobeden, k mamo sam v Slovenij tolk glupe ptiče, da bi se pustil ubit. Mogoče so pa teli ptiči pr nas kuk slovenska Al-Kaida, samomorilski pa to. Ne me sploh poslušat, zdele k to pišem sem rahlo ošvohnena, k smo mel učer poslovilca od tercota in sekondota pa me še mal meče :). (Aja za vse tiste, k ne dojamete mojga sarkazma: Slovenski ekologi so proti postavitvi vetrnih elektraren na krasu, ker so baje nevarne za ptiče in jih lahk pobijejo s propelerji.)

V nedelo nam je dal barba frej, sej smo si zaslužl, ampak bi blo bolš po portu, k pa prej, k si po portu ponavad bl sfukan, k pa v navigaciji), no sej se ne prtožujem, kukrkol je dobr. In smo v soboto po nočni gvardiji s kuharjem in 4. inženirjem popil par pirov. No drug dan, sm pa misnla, da bom mela produktiven dan, pisanje bloga in podobno, pa sm mela vrhunskega mačka, pa še barka je tolk rolala, da se sploh nisem mogla k seb spravt, pol sm pa kr cel dan preležala. Gnoj, sej vem. No učer sm se pa tud na gvardij prkazala 2x za 2 min, sm mela papirje za tercota okol za nost, k je treba kadar se posadka zamenja zamenjat tud crew liste, muster liste in podobno sranje. Vmes smo ga pa itak žingal z obema tercotoma (tanov ne pije alkota – saj za enkrat ne) in obema sekondotoma, no pa še Ariel je mal vmes uletu. Ta nov sekondo je pa tud bl težke sorte (fizično in karakterno) je bil pa moj sošolc na faksu ene 3 mesce, pol je pa obupu (sam se ga ne spovnem :) ). Terco je pa en rus star 43 let pa kukr mal debilčka zgleda, čeprov je k človk ok. Mogoče zna saj svoj dew delat k se zagre, sam po njegovih besedah, je prej delu na ruskih barkah, tm je pa kao terco zadolžen za karte pa sekondo za safety (pr ns je glih obratn), tko da po tem sodeč, se bo tle kr lovil. Itak pa prav barba in terco, da če bo kdo od tanovih oficirjev kej rabu, da kadeta vse vesta, a ni fino, so naja že podturil, mi2 pa pojma. Čist preveč info, da bi vedu kere so pomembne, pa kere ne. Kukrkol barba, kreten kukr je, se že 2 dni izživla nad vsemi, ker je on pač slabe vole, k njegov edin prjatu/pomočnik odhaja in bo mogu ceu kup stvari zdej sam delat. Haha, sej prov, zakva pa ma 6.000 plače?! S tanovmu sekondotam se bota pa tud gutov kuj zapela, k sta že delala skup, pa sta se že takrat. (No to je reku sekondo, ampak zdej k tole tipkam se je izkazal že, da to zihr ni res, k je sekič ena prpa, k ne upa A rečt kadar je barba zraven, papak in nakladač pač.)
Dans je tud barba poklicu tercota k seb, da mu je fugo spustu, da nej ne ogroža dela na palubi s tem k me kliče k seb (pač sm šla enga spit). A kva je moj dew na palubi? Še zmeri isto, v oranžni tuti, k to ni več – svinjska čist – in s plavo čelado sedim pr skali (gangwayu) in vpišem, če kdo pride na barko. Blazno zahteven. More podjebavat, ne zna drgač. A men se to tko gladko jebe, da ne morem povedat. On neki grozi in teži, jest pa sam: razumem barba, sevede barba, zmenjeno barba, ja barba. Še vedno velja: LISTEN, SMILE, AGREE THAN DO THE FUCK YOU'D DO ANYWAY. (Šket hvala za tole k si objavu na fb, rešuje pomorska življenja :))







1 komentar:

  1. tvoj strah za veternice je odveč:) nekdo je na črnem kalu mal zakuru...tk da ne bo problem vel postavt veternic...sej veš...ni dreves...ni gnezd:)

    OdgovoriIzbriši