sreda, 18. julij 2012

ŠE VEDNO NEKJE NA ATLANTIKU Φ=46°51,0 N; λ=029°09,2 W 12.,13.6.2012


KATICO BRE, VSE TANARTABULŠ, BOD TOLK FEST, PA TAKA FACA ŠE NAPREJ! RTM***

Oooo zdele se pa tolk smilm sama seb, da povedat ne morem. Komi čakam Finsko, da bomo na sidru in bomo delal od 8-17h in se bom končno lahk naspala, so rekl, da v portih ne spis, ampak kdaj pa nej, tale jutranja me čist jebe. Ko da bi bla totalno jet-legged (časovna razlika k te jebe, k potuješ z avijonom). Počutm se pa tko,  k sm bla brezposelna. Doma pa tv, pa kšn sprehod al pa rolerji, ker za kofetkat itak nimaš dnarja, pa večino folka itak dela. No tle je tko, da sm ob 12h že fertik z delom (doma bi glih ustala pa Miškota na sprehod pelala). Na kofe mam cajt it, pa tud dnar ampak nimam s kom in kam, plus tega pa vsi delajo. No lahk bi se s tercotam mau družla, pa prav da ne igra kart, za pogovarjat se pa tud nimava kej 3 ure. Itak ma pa en svoj ritem lajfa že tle, pa se mu neki ne da družt, tiste pol ure po kosilu že, to je pa to.
Sicer se pa ne prtožujem, popoldne mam cajta k blata, tko da mam cajt vse mejle napisat, kabino mam v nulo pospravleno, pa cune mam tud sprot oprane. To je pa tud neki, še en dan mau vole zberem, da blog pretipkam pa bo vse tipitopi.

Drgač ste pa vidl, da je Denis objavu naslov kam bi lahk dobla pošto, tko da se pustim presenetit :) (dodano kasneje: niste me presenetl.. užajlena :( )
So pa tle itak začel kuj komplicirat k so dobl mail od agenta, da bomo na sidru ne vem kolk od obale v mednarodnih vodah pa da ne bomo dobil nč provište, zalog, pošte itd, ker bi lanča stala 2.000 evrov v eno smer (lanča je barka, ki te odpele na obalo). In sm šla do barbe ker sm misnla da sta Denis in Tinca že poslala vsak svoj paket, pa kva če ga nam mogla dobit! U glavnem sm prašala barbo, če bi lahka mail poslov agentu, da bi on zihr to prnesu na barko, ne da bo pol ta paket hodu za mano še cel mesec, pa da ga bojo dam poslal, no je reku, da bo probu. Pol sm pa klicala našga, pa je reku, da ga sploh še ni poslov, tko da sm si oddahnla. Sm se pa drug dan spovnla, da mamo mi od agenta mail (kasnej sm vidla da mamo tud telefonsko), tko, da je na konc Denis kr gor klicu, in so mu rekl, da pa ni problema, da kar se da v rok nest, da to ni problema prpelat na barko, da dajo kr na to baržo k pride po tovor! Tko, da sm bla ekstremno vesela ker bom dobla cel kup pribolškov od doma. Sej naročila sm pa tud cel Mercator :). Androtu se je pa tud kr smejal k sm mu povedala, je ratu kuj mal bolš vole.

Pijem drgač nč, k mamo »sam« pir, pa je kr mal premrzl, itak mi pa sami tud ne paše. Jest bi pila z družbo, pa da se hecamo zraven, ne pa kr tko, zato k pač je pir – nism jest Ruskinja.. V nasprotju z našmu štromčijam, k je v dveh dneh požru bakso pira, pol je pa od mene kupu 8 pirov za 15$ pol pa še 3x po 8 od Androta. Tko da Andro je plaču za pir 12$ zaslužu pa se 33 :). No učer je pa štromči pršu spet do mene, če mu jih dam še 8, sm rekla, da je pa cena zdej 20$. Je reku, da to je pa preveč. Zdej me pa zanima kolk dni bo zdržu predn bo spet pršu.. Sm rekla, da če jih dam nemu, da sm pol jest brez, kva bom pa mela za pit če mi slučajn zapaše, da dnarja ne morem spit, če sm živčna. Ma tip ma ene 3, 4 jurje plače in v Mjanmaru je s tem dnarjem kralj. Pa še familije nima nč, razen mame, tko da nima km z dnarjem. Če mu od začetka ni blo težko dat 20$ za škatlco čikov, bo tud za 8 pirov tolk plaču. Itak pa ne ve, da sm jest dobla 2 bakse pira, k sm eno vzela še namest tercota pa da mam dost zaloge še za naprej. Ampak nkol ne veš kam nas pošlejo po Finski in kdaj bo spet nasledn port, pa kdaj bomo lahk spet naročl kej za popit. Tko, da je fajn če maš kšn sixpack pira za prvo pomoč/zlato rezervo. Si pa že na orto želimo ene frej nedele, k nismo bli frej že ne vem kolk cajta. Kuj po Egiptu smo dobl frej dan, ampak od takrat naprej pa nada.. Jest bi že res en dan rada spala saj do 8h, ampak zgleda bojo to še neki cajta ostale sam pobožne želje. Čeprov je barba reku, da baje more posadka dobit eno nedelo na mesc frej (ma kva je to ena, v pogodbi so 4 napisane :S). Tko, da Tomas matr ti, tle maš pa srečo, če so te že pr vseh ostalih stvareh zjebal ti dajo pa saj cel kup nedel frej! No ker pa upanje umre zadnje, mal cikamo da bo tale nedela k pride frej (če prov smo to upal že prejšnjo :) ). No želimo si pa tud potovanje v kšne mal toplejše kraje kukr je severen Atlantik, Finska al pa kšna Rusija (kamor je šansa, da nas pošlejo po star želez za Turčijo). Jest osebno bi rajš kšno Indonezijo al pa kej podobno tropskega :). Bah na to ne mormo vplivat, tko da kar bo pač bo..

Andrejka, zgleda bo tale mesec tud bl tko tko z blogam, ker se sred morja ne dogaja neki ful, tko da lahk pa kej vprašaš če te zanima, boš pripomogla k daljšemu :).

Ni komentarjev:

Objavite komentar