sreda, 18. julij 2012

NEKJE NA ATLANTIKU Φ=42°17,2 N; λ=046°26,5 W 10.,11.,6.2012


Pa sem bla zopet priča, kako omejena je človeška pamet. Da se razumemo, nimam se jest za neki pametno, ampak glih mal logike pa mam. Da pru povem kva smo delal, pol pa še od inteligence. Smo piketal, to pomen, da s hidravličnmu dletam zbijaš rjo in barvo dol, da se pol še enkrat na frišn pobarva. No če bi blo to narjen tko k je treba se rja neb mogla širt naprej. Hidravlično dleto  zgleda tko k ena pištola, sam da ma na konc kukr ene igle k grejo vn pa not in tko tolčejo dol rjo. Dela pa na stisnen zrak, ker na palubi za uporabo orodja ne uporablamo štroma ampak zrak, k ga dobimo iz cevovoda k je po celi barki spelan. No po piketanju se vzame še brusilko in se tist k si spiketal še zbrus. Nč preveč težkega, razn tista pištola mi mau umrtvič roke.

To smo delal po ukazu čifa, mi pa tko  ne smemo razmišlat in sam ubogamo ukaze. No pa ker pač ne morem iz svoje kože sm premišlevala: kdadit ne smem, ker bi lahk naredl bum zarad metana v štivah, ampak z brusilko kjer iskre kr letijo okol pa lahk brusm tud okol ventilacije štiv (na srečo je bla zaprta, ampak plin bi pa lahka lih tko uhajov).

No pa še drugi primer: v čemu je trik, v čemu je fora,, da piketamo, če pol – po besedah enga o.s. (ordinary seaman-navaden mornar) oz. po besedah enga hrvaškega bosuna iz prejšnje barke, ni pol tistga treba zbrust, je zadost če rjo stolčeš dol, pa kr čez pobarvaš. Čez 14 dni lahk še enkrat isti deu začneš, ker bo itak rja spet vn udarla. Isti šmorn bi blo, če sploh neb nč naredl. Ampak ker smo očitno zato tle, da nam sperejo možgane, da nehamo razmišlat – kar so filipinci očitno že osvojil – in da znamo brez vprašanja ubogat ukaze, nej pač tko bo. Nisva midva đabe BIOROBOTA.

Drgač pa nč posebnga, še zmeri iščem taprav ritem spanja, k mi ga nikakor ne rata najdt in sm čist nenaspana. Mau premišlujem, da bi šla delat popoldne na palubo in da bi mela dopoldne cajt spat, ampak bom probala še ene par dni zdržat pol mo pa vidl, če mi bo ratal spat kukr se zagre.
Bl mal dogaja zadne dni, po kosilu kr spizdim v kabino, k je Andro še zmeri v svoji fazi in se nočm neki družt, pogledam maile in odpišem, pol grem pa pred comp (trenutno gledam Oz, Anka prov si mela, sm že čist pozabla kolk je fajn, pa kolk so fest fantje:)), pa mal počit. Po večerji itak ni nobenga za družt razen filipov, z njimi se mi pa pač ne da neki ful, ker jih mam že na palubi zadost..
Pozabm pa skoz povedat, da se mi je ene 3 tedne nazaj končn uresničla želja in sm probala švasat. Jes! Tko, da k pridem dam bom čez ceu dvoriše našvasala eno veliko čbelo! :) (Ni treba govort, da sm čudna, to že sama vem kr precej cajta – sej zato me mate pa radi, k sm »neki posebnga« :) )

Ni komentarjev:

Objavite komentar