sreda, 18. julij 2012

PROTI FINSKI 9.,10.6.2012


Ura je pol petih zjutri, jest pa že veselo na šihtu. Tale nas čif ni glih komunikativne narave, pol sva pa skor skoz tih. No če ga mam kej vprašat, ga vprašam in tip pove, sam kva k sam od sebe pa ne pove nič. Tip ma znanja k blata, ampak ga noče delit, al kva. Prejšn čif naja je skoz klicu sm pa ke, pa pokazu stvari, pa sprašvov, pa razlagov, tale pa stvari sam nardi, pa boh ne dej, da bi kej reku, pejta z mano vama bom to pa to pokazu. Zdej je dobu tud eno napravo za mert pline v cargo holdih in ugotovu, da mamo notr metan in je strogo prepovedu kadit na palubi. A dej ga nehi srat, prej k jo ni blo je blo pa vse navadn. Če mene prašate je blo v štivah se kej hujšga k metan, k smo vozil star želez iz Genta. K tist je kr gnil in smrdel, tko, da so verjetn bli not tud kšni fajni plini, mrbit še kšno truplo.. Uglavnem, že 2 dni hod s to napravco po palubi pa mer. Tastar čif bi naja zravn poklicu pa obrazložu, pol bi pa naja zadolžu, pa bi mi2 to delala. Pr temu temu ni tako. On po svoje čačka in je to to. Mah beda, sam kva k nimava izbire, to so kapitanovi ukazi in tko je. Sam živcev pa nč ne zgublam, to je pa super! Sej mogoče se bo počas začel odpirat pa bo s cajtam več povedu. Učer mi je že pokazu enga kita, pa mal se tud zajebavava, ampak res mal. Se pozna, da je biu tastar čif mlajši, pa naja je mel bl za prjatla k pa za vajenca. Tale zdej je pa ful uraden in ni šans, da bi se kej podružl izven delovnega cajta. Sm pa kapota prašala če je GOLDEN LADY (zlata dama/robotkinja iz piksen) se zmeri pr čifu v kabini pa je reku, da ja! Zdej je pa vprašanje, al je prelen, da bi jo nesu v smeti, al pa se mu dopade :).

Drgač pa pravjo, da nej bi se v navigacij naspal ampak jest sploh ne najdem tapravga ritma. Najbrž bi blo bolš, da popoldne neb šla spat ampak bi šla direkt ob 7h zvečer, ampak k nimam tolk cajta kej za počet in začnem gledat kšn film v postli, po me pa zmanka. Pa tud družbe neki ni ful zdej k tko delava. Dop se ze podružva z Androtam na palubi pa mrbit po južni, pol se pa konča. On itak dela do 8h zvečer, takrat morm pa jest že spat. No pa tud če ga povabm na pir noče pridet. Neki ga matra zadn tedn, sam itak noče nč govort – tip pač (ane Tinca). Itak mi ni jasn, a sm jest kriva, al tanov barba al ma doma kej, pol mu pa rajš kr mir dam, če bo hotu bo že povedu, silt ga ne mislem. Kukrkol, tle sva ze skor 4 mesce, vsi so se začel že po malem spreminjat, vsak ma svojo krizo. Kuhar je končn prebolu svojo in je zdej clo par dni že dobre vole. Jest sm še dost normalna, sm razpizdi me kadar noben ne pove, da recimo delamo takrat k bi mogl bit frej al pa k se bosun kr neki zmisle, da se zdej zjutri namo več dobival pred nadgradnjo, ampak na provi (spredi). A ne da bi prej povedu kva mo delal, pa da se primerno napravš, ne je bolš poj še enkrat nazaj do nadgradnje po plašč, slušalke, al pa bilo kej. Zanč me je fuknl iz tira, k smo mogl palubo pomest (vozmo kolm – k je v bistvu črn prah) pr vetru k je pihu 30 al pa več km/h. Čif je tko ukazu in to je blo treba nardit. Bosun itak nima jajc, da bi karkol reku. Predstavljejte si, da brišete prah pa da mate največji pepih v bajt. Kam gre prah? Vn sigurn ne, ampak nazaj po stanvanju ke k je bil. No tolk smisla, je blo zanč v našmu pometanju, se prav nč. Še predn si ga dal na smetiško ga je že odnesl. Da o tem kolk sm ga mela po fac pa laseh niti ne govorim. No tle bi vsak k bi mel mal možganov ratu živcen. In vsak k bi mel mal jajc bi reku čifu, da to nima nobenga smisla pr takmu vetru, pa predlagu, da bi rajš opral barko, al pa delal kej druzga, če mormo že 4 ure delat. Ampak ta naš bosun je itak cvetka, tko da kva čmo. A največja fora je v tem, da ga filipi skoz šimfajo, da je len, pa da se skoz skriva (klicejo ga Mr. Hide -  k ne sliš, mi2 pa Dr. Jekyll), ampak k bi blo pa treba skup držat bi pa držal. Hinjoti največji, pred parimi minutami so ga opravlal, kuj k je konc šihta se pa ze skup zezajo pa takle. No če ze svoje lastne tolkle opravlajo, kuko je pol šele z drugimi? Filipi kva pa druzga, sej od opic ni kej druzga za prčakvat.
No Bojan je tud ovrgu govorice o 12 urnem delovniku, tko da saj neki smo se rešl..

Pa je spet nedela, pa spet delovna. A kuko vem, da je nedela, ker bo za južno sladoled (k ga btw niti enkrat se nisem pojedla). Pr prejšnmu barbi smo mel za kosilo in večerjo sok, pr temu ga mamo pa sam v sobotah en kozarček. Še dobr da mam zalogo kole in spritea, da dam še kej druzga vase k vodo. V pon in pet pridejo novice (po mailu – iz sindikata – no v njih je zmeri sam politka-kt da me zanima – in pa ena cela stran športa, od vseh mogočih lig in prvenstev in ne vem kva, da bi pa o formuli napisal kej več k rezultate to pa ne), čeprov v angleških novicah -  k so za ruse in filipe -  pa lepo vse napišejo. Za slovence, so novice v slovenščini, predvidevam da povzete po 24ur.com, ker so čist brezvezne, angleške so pa (zopet predvidevam) povzete po kšnem BBCju, k je saj mal bl resna kompanija kot pop in so članki, mal bl normalno napisani. Tko da saj 4x na teden vemo ker dan je, no nej bi vedl, čeprov jest nimam pojma, sploh če ne delam na mostu..Vsak dan je isti.

Zmer pozabm rečt: če vas karkol zanima, če hocte kšno stvar bl obširn zvedt, če mate kšno vprašanje ste dobrodošli pustit komentar al pa na mail poslat. Z veselam bom napisala, pa tko mi bote dal tud kej materiala, da bo blog bl obširen! :)

Bis spater!

Ni komentarjev:

Objavite komentar