četrtek, 21. februar 2013

MALO MEŠANO (PRIPRAVE NA DOM) 2.2.-4.2.2013

Tolk zmešan mam vse, da ne vem kva je blo sploh kšn dan. En dan sva šla z "mojmo" filipam v mest. Skupi sva mea 19$, za taksi tja pa  nazaj sva jih pa porabla 18$ :). Dnarja pa nism mogla dvignt, ker mi majstr na bank še ni odblokiru kartice. Šetkala sva se 3 ure, v eni lekarni sm lahk pačala s kartico po 8ih poizkusih pa sm misna, da bo tud v trgovin potegnla (neki za pit sm hotl za sigh off party oz. kot rečejo tisti, ki ostanejo še na barki: fuck off party) pa itak ni. V noben gostiln se tud ne da plačat s kartico tko, da sva šla nazaj do lekarne, če bi tm potegnla gospodična, pa da mi da keš pa ni hotla, tko da sva se sam obrnla in šla čist poklapana nazaj na barko. Pol sm šla na čik v cargo office pa prav sekondo, če bi en viski spila, da je še ostov od zadnč enkrat. Ja sva pa ga. Požrla vse kar je blo, pol sm se pa z delovci zmenila, da mi prnesejo za 20 $ vina. 10 sm jih mela k sm prodala mp3, 10 sm jih pa misnla od posadke nabrat pa jih ni mel noben nič več, tko da sm si jih na konc "sposodla" od čifa, ko ma še edin dnar na barki. Spoznala sm vmes tud tanovga barbo, se itak obrukala že kuj pred nemu, čeprov itak šteka, da gremo dam pa da je kul. Plus tega sm na knadno zvedla, da tud on ni bil najbl trezn :). Reku je tud, da to pa ni niti b od barke, k ni nič alkohola gor!! Haha! Mje že všeč! No zvečer so okol 6ih pršli tud tanovi (menjava) tko, da sm bla frej pa smo hotl v portu v en bar pa so ble spet napačne info doblene in tega bara ni nikjer, tko da smo se nazaj posmučal, ampak ker smo dobl vin nam ni blo hudga. Cela posadka (razen Androta in tercota) se je zbrala v salonu od posadke in se mal podružla (no ni blo tanovga kadeta,, k je biu čist skozlan, so ga baje na letališču skupi z barbo poganal!). Mel smo se super uglavnem. 
Nasledn dan sm bla pa že potnica. Mal sm počivala, mal pakirala pa popoldne prav sekič, če grem z nemu v mest, da gre po čike. Sm rekla ja pa grem, no pa tud kartica nej bi mi na banki že zrihtal, pa sm šla probat. V mest vse zaprt, prazen do fertika, obratval en McDonalds (za 4 cheese burgerje pa 2 cole sm plačala 20 dolarjov, ka si ti ja mal nor). Uglavnem sva po eni uri najdla eno mini štacuno za prvo silo, pol sva šla pa še na pir v en bar pa nazaj do konca spakirat. No pa ker je ostal še par litrov vina od prejšnga večera (pa še provišta je vmes pršla, pa jih je šipšandler šenku 12 litrov - kelnar bi jih valda to sam požru, če mu neb težila nej mi da par litrov) smo naredl fuck off party 2. Spet brez Androta in tercota. Ostali so že kr vedl, da bo spet fešta pa so kr sami od sebe pršli. Spet smo ga bluzil, jest nism mogla spat pa sm kr mal po barki bluzila pa najedala telim delovcem, pa tanovmu os in Banetu, k sta mela glih gvardijo, tko da sm šla spat ob 4ih ob 6ih pa auf pa zmetat še tazadne stvari v kufer in že smo pičili prot letališču (sevede sm pozabila na barki fotoaparat, pa kabel za komp, pa toaletno torbico, pa gutov še kej, pa še ne vem).

Do avtobusne nas je pelu agent, tm nas je pa počaku že ornk fensi bus. Prigrizki, stevka, kafe, ma ni da ni, čeprov je blo do letališča 6,5ur vožnje je kr hitr minila, k sm mal kinkala vmes. Sekondo je pa tm Androtu nabijov spet ene in iste zgodbice, dolgočasne k svina. Še dobr da sm sama zdela. No in ko smo končn prispel do letališča, se je barbi do fundamenta mudil, tko da smo lahk pokadl pol čika, pa prov komi komi so me počakal, da sm šla scat. Pa pol se je še naprej mudil (do odhoda avijona še 4 ure) pa je blo treba takoj na emigracijo, pa papirje zrihtat, pa pol not v čakalnco. Sevede ni blo tm nbenih kadilnc, pa sm jest že prej rekla, da pejmo enga pržgat, pa nenenen, se tolk mudi, sekondo pa Andro, pa tko nben nima hrbtenice, pa sta k dva cucka za barbo hodila. Jah pol sm šla pa še jest. Sekondo je sevede not tapru znoru, da ni kadilnce, da ne ve kuko bo zdržu še 13 ur leta in tako naprej. Mi 3je smo šli na en sendvič pa kafe, pa BOH NE DEJ da bi ga plaču barba, sej ma sam 6000 jurjev plače, pa še enih 6 si je zraven nakradu v zadnih 3h mescih, kukr je zdrzu na barki. In še pol se je pizdu do fertika, kuko je lahk sendvič 10 dolarjev pa jadijada. Pa še tist cajt, k smo bli tm na sendiviču mi je non stop nabiju od teh filipov, da kuko jih on pozna, pa kuko je on že z njimi delu, pa kuko mu grejo na kurac (itak mu grejo vsi), pa kuko kuhar zanč kuha, da bi pa kej naredu v zadnih 3h mescih tist pa ne, težak zahojen. Tolk mi je šu že na kurac, da sm prov hitr zmetala tist sendvič vase in spokala stran. Zdej mi ga pa res ni treba več poslušat, k ni več moj šef. Uglavnem mi je uspel plačat s kartico, pol sm pa hotla še v free shopu nabavt neki pocen cigaret, pa sevede ni šlo, k tam pa ni potegnla, nč mi ni jasn. Prov tuko ni prjela na bankomatu. Tko, da sm šla poj nazaj ke v bar po dva pira k sva jih s sekičam pol spila v mir. On je itak hotu vmes že kr na skret it kadit, k je meu že tm krizo, jest sm si pa lepo nalimala tist flajšter k mi ga je Dejan dal k smo letel že za Indijo. Jebemti čez 7 let vse prov pride, al pa čez 11 mescov :). No na avijonu sm vidla, da bi lahko kupla tud cigarete z miljami na Miles&More, pa nism mela kreditne kartice sabo, oni pa ne morjo prevert, če mam dost milj, navadna kartica pa itak spet ni prjela. Naslednič k bom šla na barko, si bom dala nardit 20 kartic, da bo vsaka nek delala :S, pa potovalne čeke, pa dnarja malo morje, pa zlato, da bom res za ziher po celmu  svetu lahk kej kupla.

Uglavnem tiste 3 ure pred avijonom smo sedel tm na klopc k politi cucki, barba je šu valda posebej in to tko, da je biu tapru v vrst, k da bo avijon kej hitrej letu sam zanga, pa bo tapru doma.
No pa tud vsi častniki so ga slišal k je govoru po telefonu s firmo, in so ga sprašval če bomo rabl prevoz iz benetk, do kopra, je reku, da ne k nega pride žena in sin iskat, je pol un iz firme reku, JA KUGA PA OSTALI TRIJE!? Da ga ni sram, prekletga kurca hrvatarskega egoističnega. 

SIDRO, REKA IN ROSARIO 29.1.-1.2.2013

Ok. uno sidranje smo zaklučl še prej kot je blo načrtovano in se odpravl po reki navzgor proti Rosariu. Še prej so nam pa iz firme tud potrdil, da gremo končno tud domov. In sicer letimo 4.2. in nas do Frankfurta čaka 13 ur in 15 min leta. Doooolga bo! Kukrkol, do Rosaria smo rabl cel dan plovbe in so naši timunjeri lepo krmilil barko, 3je smo pa ostal na palubi, da smo še enkrat pomedl štive (in to v enem dnevu). Delal smo kot budale in pol k je bil cajt za južno, Andro lepo ustane in gre, midva z noštromotam sva pol sama mogla še orodje dvignt, da zaklučva to štivo, pa da neb blo treba po južn še enkrat nazaj dol hodt. Sej ni panike, ampak če je vojna, je vojna za vse, al pa v tem primeru pa pač ne. Pa tud zanč enkrat, nam je glih na konc šihta počla cev za hidravliko, Andro pa še en sta lepo šla, 4je smo pa pol še to pucal. A men kdo plača nadure, pajade?! No in ko sem to omenla tercotu (sm misnla, da lahk saj njemu pojamram) je reku nej se brigam zase!!!. Ok in pol k sm nasledn dan nabirala čokolade in piškote in paštete po kabin, da jih dam njemu in čifu, ko jih mata obal tolk rada, sem se gladko brigala zase in jih vse znosila čifu. Ko ga jebe. In tud tko bom nardila k bojo čiki za (pro)dat. Čist je živčen zadn teden model. Mislem, če mene napizdi zato, k so mu iz firme tolk pozn poslal info, da gremo dam in more zdej med navigacijo nardit nove crew liste, pa takle. Ja k da mam jest kej veze. Mislem, sori, k grem dam, a nej rajš zarad tebe še ostanem 3 mesce, da ti nau treba novih papirjev nardit?! Da bi pa filipom težil za takele stvari, to pa ne. Kao zato k se že dolg poznava si lahk tole prvošč al kva.
No za višek vsega je pa še k smo končn prispel do Rosaria (bli en dan še na sidru, da so štive pršli pogledat pa jih za 13.000 $ tud odobril) je terco zajebu privez. In k sm mu rekla, da ma narobne lancane prštimane, me je napizdu, da od kar je on na barki je zmer tko (no ni) in da nej ne jebem sistema k on pa ve. Ok sm bla tih, ti si oficir, pa maš prov. No čez 10 min je le ugotovu, da se je zajebu in pol boh ne dej rečt, sori Špela, al pa si mela prov, ne, sam neki je pizdu sam s sabo. Krona bi mu z glave padla, če bi priznov, da mam prov. Kadetica, pa še pička po vrh vsega.... Šovinist. Kukrkol, jest grem dam čez 2 dni in se ne obremenjujem več.
A k mi pa on nabija vsak dan čez barbo pa morm poslušat pa se strinjat, sevede chain of command. Posluši in smejčki se, pa kimej sevede. In to delam. Tip je res multipla osebnost. 5 min se zajebava, čez 5 pizdi. Isti k Brane, k pride nazaj za sekondota. Menja razpoloženja, kot se aprila menja vreme.

Uglavenem, tist večer po pucanju štiv sm končno pršla do signala in popila še tisto flašo vina tacajt k sm z našimi klepetala. Tko, da sm bla na konc fajn pršponana in sem nesla še v crew mess tadrugo flašo rdečga. In se nas je kr neki nabral, tko da smo se mel prov luštn. Ni blo sicer nč več za pit, sam sej nismo rabl.

Je pa ta isti dan naš kelnar skor zakuru barko, ker je dal kuhalc za riž (k ma kabel že 18x poštukan, pa na nov zvezan, ker nam ne pošlejo novga) na stol in je pršl do kratkega stika. No in predn sta kuhar pa kelnar, k sta edina v tistem cajtu v bližin, pogruntala, da gori je zgorel že kr neki stene (če bi bla iz iverke, tko k na starih barkah, bi pogorela že cela nadgradnja). No in pol sta tist požar uspela pogasit, sevede brez dihalnga aparata, sekondo se je pa skriv v salon od oficirjev, pa rukov se je, namest, da bi pomagu. Sam je pa pršu kuj k je blo pogašen s fotoaparatam, tko da ma zdej 6 slik od cele pogodbe (a tip ma DSLR fotoaparat, pa še to gutov sam  zato, da lahk reče, da ga ma, k uporablat ga tko ne zna). Mislem pa tak oficir. Da več kelnar pa kuhar nardita k pa on, k je biu nekoč tud safery officer. Razočaranje čisto, kva se to dogaja na barkah. A si predstavlate, kva bi blo, če bi začel tonit, sej bi se jih šlo pol skrit, namest, da bi rešilne čolne spustil, pa se saj probal rešt.

Dost o tem. Tle nam nakladajo oves s hitrostjo 1000 ton na uro, tko da bomo v manj kot v 24ih urah konc, če ne bo pršlo do kakšnega zaostanka zarad dežja al pa kej in pol se bomo premaknil sam mal naprej do San Lorenza. Če bomo nabral tle kej dnarja skup bomo mogoče šli clo lahk v mest, k je 10 min stran pogledat. Mogoče rata, če pa ne, mam pa še dost dela s pakiranjem.
No ne smem pa pozabt oment telih naših žužkov. Pa to je noro. Ko smo sidral še na morju je blo po barki tolk vešč, da to ni za verjet. Sam, da si se mal sprehodu po barki je kr mrgolel okol tebe. Ko da bi bil v metuljnjaku, sam da so ble vse bele. Miljavžent njih. No tle v Rosariu pa nas napadajo hrošči. Taki črni pa po par cm veliki, pa tazelene leteče kobilce. Alfred Hitchcock je posnel Ptiče, mi pa lahk Hrošče. Terco je reku, da jij je blo ponoč ko je šu po pilota pod streho 5 cm na debel, da se je tud iz mosta komej vidl ven, k jih je blo tolk na debel po šipah. Pa to ni res, a gremo lahk nekam bug free? No ptičov je pa tud tle ful, sam žrejo sam oves, svinje, namest da bi tele žužke, lenobe gnile. Najhujš od tega je, da jih je pod stropom ful in k se jim ne da več držat padajo dol nate. Mislem, če bi mela etnomofobijo al kva je za hrošče in ostal mrčes pol sem ni za hodt, k bi me že pobral. Men delajo sam probleme k jih pohodm pa tko nagravžen zaškriplejo.

Drgač pa dans že smena in bom (upam, da) popoldne že frej, k bo tanov kadet oziroma o.s. delu mojo gvardijo. aja oba sta slovenca. Kadet jih šteje 20 (glih iz srednje), mornar pa 34. Ne vem, pa od nobenga imena ker je to še ena od največjih tajnih.

petek, 1. februar 2013

IZ BRAZILIJE DO ARGENTINE 17.-29.1.2013



No 16.1. so se končn spokal tud naši filipi, pozdravt sta me pršla 2, tud če sm spala, no pa tatret je trkov, ampak k ena pička, k ve, da me ni dobr zbudit, tko da predn sm dojela, da je trkov, ga že nker ni blo več. Kukrkol novih je pršl 6 komadov, 5 filipov pa en hrvat, k govori slovensk. Z »mojmo« tanovmu, k sva skup v gvardiji sva se kuj ujela, tud njegova angleščina ni glih slaba, tko da se da saj pogovarjat. Tanov bosun je tud zakon, saj pove kva je za nardit v angleščin ne tko k un prejšn k je biu k ena pička, pa zmer sam reku nadaljuj. K da vem, kva morm nadaljevat. Pa tud ko so se oni vse menil po filipinsk sm bla jest zraven, pa če ni v angleščin še povedu pol, pol zanalašč nism hotla nč delat, ko jih jebe. Tale tanov je kr faca. Tko da sm jih tud tanove povabla že en večer na pir, da smo spil pol platoja, sicer sta pršla sam 2, pa kelnar, ampak smo se mel kr fletn. Kelnar je še kitaro prnesu, k je na barki, pa k jo do zdej ni znov noben špilat, jo pa tanov bosun zna, tko da je mau špilu, pa peu zraven, sem se počutla prov k na kulturn žurk, sej ne morm verjet. Uglavem me tip od takrat naprej kr mal priviligira, pa mi daje take posebne zadolžitve, pa prov ornk prjazn je. S tatretmu filipam, k dela z Androtam se od začetka nisva najbl ujela, ampak je pol vidu, da štemam tisto rjo dol k tavelk, pa me je že clo pohvalu, pa neki smo se tud že zajebaval, tko da se zdej tud kr uredu zastopva.

Kukrkol iz Brazila smo štartal dopoldne, tko da k smo se še odvezal, sm jest še mal počakala, da sm par slik nardila predn smo pršl ven iz reke, pol sm šla pa za par ur dol ležt, popoldne pa že v štivo. Smo jih kr hitr opral, čeprov smo jih mogl 2x prat, pa vmes še s kemikalijam špricat, k se je ta svinjarija od žvepla tko prjela na stene, da ne gre dol, ampak smo bli vse skupi fertik v dobrmu tednu. Pol smo pa že veselo začel tolč rjo in ta material kar ga je ostal in se je na rjo prjel ko svinja, tko da se ga ne da niti spraskat dol, ampak ga je treba prov potolčt dol. Res prava svinjarija.

Do Argentine smo rabl sam dobr dan, ampak nismo šli v port, ampak smo vrgl sidro 22 milj od obale, tko da tud signala nimamo. No tle bomo pa ostal še do 31.1. pol gremo pa spet po eni reki do Rosaria po oves in žito pa ko bomo to nakrcal še mal višje po reki do San Lorenza kjer bomo dobl koruzo, ki je najmanj do 1.2. ni na razpolago, tko da se bomo prvezal najbrž šele 2.2. Ampak za spremembo saj tedva mesta oziroma priveza nista vukojebine, ampak je baje center v peš distanci od priveza, bomo vidl, če je to tud res.

Smo dal pa mi 3je tud že prošno za menjavo, tko da po tihem že upamo, da gremo domov iz tle. Pa glede na to da barbo SPET »boli« roka, pa da je tud on zaprosu, pa so rekl, da namest njega pride Plohl in to že za gvišno, mamo tud mi kr neki upanja, da gremo iz tle dam. Sploh je pa ista pašta, da če že za enga plačajo avto do letališča, je vseen če so v njem 4je, ane?! Kukrkol za enkrat od nobenga še nobene besede, razen, da za Kolumbijo niso planiral menjave, tko da če ne gremo iz tle dam, tud vprašanje kdaj bomo šli. Ampak iz firme sami od sebe ne bojo javl nič, če jih ne gnjaviš, tko da je dans sekondo že reku barbi, da nej jih mal pobara kva se dogaja z našo menjavo. On pa itak sam gladko: pa šta ču ja? Ja šta češ ti, pička ti smotana lena, pošl mejl ane! Nemu se jebe, on gre dam! Za vse ostale pa, ko do zdej, pomagi si sam in bog ti bo pomagu.

Uglavnem mam še eno flašo brazilskega belega, k ga šparam za takrat k se pozdravm, ker sem namreč že cel tedn prehlajena, ko prasica, in ga ne morem spit, oziroma mi tud paše ne, tko da bo mrbit pršov prov za sign off party, pa še liter rdečega brazilskega mi je dal štromar, ne vem zakva sicer, kr tko mrbit, k sm mu pr potaplačih zrihtala liter bacardija 10 dolarjev cnej, tko da bo še za kelnarja, da ga nam sama poganala. Če pa ne grem dam, bo pa tud pršov prov, da utopim žalost za par ur :).

No pa ker v štivi nimam kej za razmišlat, k štemam, sem spesnla tud eno pesmco, tle pride pa na plan moj bolan pesniški »talent«:


ODA DINKI

K sm te dam prnesla, si bla lepa, mehka in okrogla
Pa kosmata, ko da bi bla mal hrvata.
Pol sm te na skret navadla,
ampak usna jest te pa še do dans nism odvadla.
Skupi sva šle sem pa tja:
Na počitnce v Britof pa vse do Tmina.
Pol sm te pa zapustila, pa za eno leto
na barko skočila.
Pogrešam te zelo,
ti moje kosmato, debelo, dolgouho zlato!
Še mal pa bom spet doma,
Pol te bom pa spet k seb stisnala :).


P.s.: mislem da je zadn cajt da grem dam :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

PLAŽA, CAPIRINHA IN BRAZILSKE JAPANKE!!!!!!!!!! 17.1.2013



Že učeri smo se menil s tercotam in štromarjem, da bi šli skup mal v tole sosednje mesto pogledat. Govoril se je, da je taksi $30 v eno smer, tko da smo rekl, da gremo. Terco je pol dopoldne k sm jest spala zorganizirov in ob 12.15 smo se odpravl ven. Da smo kuj na začetku zajebal, k nismo vidl taksija pr taprvi rampi (neoznačen) in pol hodil 15 min pa štopal do tadruge rampe ni za govort.

V mest v kerga nej bi šli se imenuje Cubatao (lahk poguglate, nič, sam industrija), pa nej bi bil sam ene 15 min stran. Mi smo se pa kr dolg vozil, kao da gremo do večjiga šoping centra. Tm nas je taksist vrgu ven, in smo več kot pol ure iskal bankomat k bi hotu prepoznat naše kartice, da mu še plačamo. Na konc sm šla zamenat tazadnih 100 dolarjev, po svinsko nizkem tečaju, da smo mu plačal. Pol smo zabil še pol ure, da smo spet neuspešno iskal bankomat, da smo na konc ugotovil, da se da s kartico plačat pa povsod. Kupl smo 3 burgerje v Meku za probo in šli na dva pira. Licky bi hotu sm pa tja, da bi mel internet, tko da mi je šel že pošten na živce, k se nismo premaknil nikamor sam šetkal smo se iz enga šoping centra do druzga ko ene budale. Na konc smo šli do plaže – da se mal zrelaksiramo, dol usedemo za pol ure (pa spet ni blo neta, pa smo mogl spet it) – in takrat sm šele dojela, da smo v Santosu in ne Cubataotu, k smo vidl tisto gnusno sidrišče številka 4 na kterem smo bli zadne 4 tedne. Verjemte po tolkmu cajtu je bil pogled s plaže proti barkam velik lepši k pa obratno:).
Kukrkol naročil smo si vsak eno capirnihno (licky bi rajs sladoled!! halo) – za vse nepoučene: brazilski koktejl z limeto, kokosovo vodo, cukrom in mislem da tekilo al neki podobnga – mal posedel pa pičil nazaj prot šopingu, da najdemo net. Licky je pol pokazu eno gostilno, da smo šli na kafe in na tortico, bla je pa najbl v kevdru, tko da se je pol pol ure prtožval, da ne uleče, pa da dela počas, a ni čudn! Sm rekla nej bo tih, da je on hotu v to gostilno. Pa da bi bla ta gostilna saj zuni, nč ne rečem, v najbl klimatiziranmu šoping centru, poln k.. mam že teh zaprtih prostorov, jest hočem ven. No kukrkol je pol nabijov še od tega neta do fertika in se mi je mal že mešal, pa sm rekla, da grem jest pa zdej za 2h po svoje mal v šoping, pa da se pol dobimo pr taksiju. Uglavnem sem si lepo na izi vzela in šla ke k sm že prej vidla taprave brazilske japake po 16 bakul (6 evrov), ampak so mel sam 3 pare v moji številki (ni glih 26, tko k sm hotla, ampak za silo bo). Nabavla sm še mal fasnge in se pošetekala nazaj prot taksiju. Spotoma sm se ustavla še na eni capirinhi (je pisal tud da majo wi-fi, pa ni blo nč s temu, ampak tud brez tega je blo super, saj tko k si jest predstavlam frej dan v mestu). Mal sm še poklepetala z možem tacajt, šla še v en supermarket po najnujnejše in se prdužla našim dvema. Vmes se mi je strgala še največja možna vrečkla pred prehodom za pešce, pa so mi kr 4je prskočil na pomoč, pa mi dal svoje vrečke in pomagal zložit vse v njih. A neb mogla bit Brazilija kao neki nevarna pa zlobna država? V Slovenij se neb noben ustavu, pa kr enmu tujcu pomagu z vrečkami!
Predn smo se vrnil nazaj sm še skočila v Meka po šejk pa po par burgerjev za vsaga – noben ne govori anglešk, čist nč, btw tle, niti strawberry shake niso zastopl – vidla spotoma še eno prodajalno Habajenosov (brazilske japanke) k sm hotla še svetlo plave pa jih niso mel in že smo pičil nazaj proti »domu«.
Rezultat: zapravlenih 200 evrov, rahlo ošvohnena zarad capirinhe in srečna za vola ubit! Dobr je blo dokler je trajal.

Zdej pa naprej za Argentino za ktero mamo skoz bl na sumu, da bomo spet na sidru neki cajta, tko da je kr neki šans, da si bom Magellana narisala in pršla dam že iz Argentine. To pa tud ni nič! Ampak zdej mam saj zalogo hrane in plato pira, tko da ne problema zdržat še tale mesec.

Verjamem, da pa je tercotu že zdele mal muka, ko ni navajen tega barbe k ga res šetka 100 na uro in dela še ful njegovga dela (prav skoz: ne more bit sam palca, kdaj bo pa korenček? :D). Ampak prav, da tud ni tolk slab, k se bo dost tud nauču tkole, sam živce mu pa pije k se temu barbi res jebe za posadko pa naše blagostanje. Jest sm po tolk cajta že odporna na vse to, nega pa še jebe, k tip res ni mel sreče že na prejšnji barki, ko niso mel več k pol leta plače in same glupe porte, tko da tud če je bil port kukrtolk ok niso mogl dol, k niso mel dnarja. Prav, da so enkrat vsa posadka skup mogl dat dnar, da jih je šlo lahk par v mest s taksijem.
Kukrkol je tle bolš bit flegmatik, k edin tko greš domov s kukrtolk zdravo glavo. Sej prov normaln ni noben, ampak če bi bli normalni neb šli niti na barko delat :).


ZADNJI DAN ĐUNGLE? Ali 11 MESCOV NA BARKI, ŠE 1-2!!! :D 17.1.2013



Sej ne morem verjet, da sm že na 11ih mescih, zdej bom pa res vsak cajt doma. Pa da sm še čist dobra, terco je zdele par dni čist na konc. Zamer barbi, da si je sam naroču prek šipšandlerja al agenta ne vem kva vse, pa da se mu jebe za posadko, da ne šteka, da že 3 oz. skor 4 mesce noben ni šel iz barke, pa da ga je šetkov prejšn dan 12 ur skup, čist za vsako malenkost, da se ne da naročit nič za pit/kadit in takle. Jest sm že od prejšnjič navajena, tko da me sploh ne gane. Vem pa da je bil temu barbi že prejšn terco tajnca, k je tip glup za komputerje in ga vsaka najmanjša stvar zjebe, tko da je že spet začel smokat z usti in se spet stopnjuje, tko da vprašanje kolk dolg bo še zdržu.

SANTOS? 14.-16.1.2013



Pršu je še tazadn dan sidranja in končno so nam potaplači prpelal tud neki za pit, tko, da se je zvečer obetala fešta! Juhu. Fajn smo ga zastavl ni kej, tko da sm šla spat ob pol 2h, da se kao mal sestavm do gvardije. Zbudila sem se pa ob 10.30 (tiste 2 ure se mi je res kr mal dolg zdel). »Moj« filip je očitno vedu, da sm mela naporn večer, tko da me je kr pustu spat (enkrat na pogodbo se lahk tud to zgodi :)). No pol sm itak še mal poležavala do 3h k sm vidla, da se je zuni že začela akcija (boh ne dej da bi kdo poklicu), no pa za pilotsko me niso niti rabl, sam za lancane prštimat sm pa prov pršla. No do veza smo rabl še 2 ure, tko da sva s tercotam mal debatirala in ko sem rekla, da je Ust luga vukojebina še nisem vidla tega. Na ustju reke mest, plaže, dogajanje pol pa đungla pa pol dolg nič pa spet đungla pa dolg dolg dolg nič pa spet đungla pol je pa šele naš privez. S tercotam sva se zajebavala, da tud signala nau pa ga tapru dan res nism mela, pol sm ga pa glih nekak usposobla, sam bohve za kolk dolg. Vmes k smo se vozil do tle, sm vidla živo rdeče ptiče (pa niso ble papige, ampak so bl zgledal kukr eni dinozavri:)) toj blo pa vse. Neki smo se menil, da če dobimo št. od seaman's kluba, da bi nas pršu iskat, da bi šli mal v mest pogledat, k je dost cnej prevoz k pa s taksijem, sam vprašanje, če bo kej iz tega.

Aja, da ne pozabm oment, da nam cela barka tko grozn smrdi po gnilih jajcih, da je komi za zdržat. Fakin žveplo. V Rusij je blo še ok k so ga močil k so ga krcal, pa še mraz je blo pa ni tolk se ga vohal sploh, tle je pa ubitačno. Dobr sam, da mam še iz Indije dišeče palčke, drgač ne vem kuko bi v kabin zdržala, sploh k mi okn ne dihta dost, pa mi pride ves smrad not, pa zaudarja za pokozlat, po pa pomislte, da sm hotla raziskovat vulkane k sm bla mejhna! Neb glih dolg ustrajala!. No sm ga pa probala tud en delčk zažgat pa noče goret tko k šibica, mal se zaiskri pol se pa začne topit k plastika. Itak je to že en polprodukt od žvepla, ker ko se meša z vodo ne nastane H2SO4 – žveplova kislina, tko k bi mogla ratat, če bi bil taprav žvepu, ampak ostane v granulah. Tko, da tud če bi za nov let zakurl eno štivo neb bil glih ognjemet ampak bi mel pol 8.000 ton plastike :).