torek, 19. junij 2012

IGNORANCE IS BLISS! 26.,27.5.2012



Tle bit ekološko osveščen je tazadna, k te sam srce boli k vidš kva se vse zmeče čez krov. Prejšn dan je sekondo ukazal, da se vrže čez krov plastičen (pokvarjen) pralni stroj, ker njega pač mot ko stoji na krmi, in da zato ker rolamo (barka se ne ziblje, ampak valja, po domače rola) lahko kej poškoduje. A tip ne stop niti ven iz nadgradnje, razen ko gre na armiž (privezovanje barke) al pa ko je na gvardij v portu, pa še to je večinoma kr not v pisarn, sploh čez dan, da ga neb slučajn sonce oplazu, al pa na mostu čačka po svojih kartah. Plus tega, da to res ni njegov dew, pa se vtika v vse stvari. Zanč je nabiju 3 dni vsem skup zato, k šablone še niso ble vse narjene, a niti ne ve ktere so in ktere niso. Sm rekla, da mu bom kr roko dala predn gre dam pa rekla: Svaka ti čast, taga kretena ne srečaš vsak dan. Pa upam, da se ti bo hčerka zastrupila z ribo, k je okol našga pralnga stroja plavala pa ves prašek požrla. Edin tko se boš zamislu! Kreten, res! Al pa mu bom kr diplomo napisala: čestitam si kreten številka ena! Povrh vsega sm pa še štromarja vidla kuko je neonke čez krov metov, kar je sploh super, sej nej bi on mel kao zbirališče za odpadne žarnce, po jih pa daš njemu v veri, da jih bo dal reciklirat on pa v morje z njimi. Uh, da filipov sploh ne omenjam, oni pa res čist vse mogoče razn plastičnih flaš – al pa še to sam govorijo, da jih ne – mečejo v morje. A žvijo sam od rib, tko da upam, da bojo kmal začet svetit ponoč, k edin tko jim bo prebil, da se pač ne meče stvari čez krov, ampak se jih reciklira.

No s tercotam sva pa tud pogruntala, zakva se sekondo tko obnaša do mene oz. do žensk na ladji na sploh, k baje je blo isto tko, k je delu z Marjano (zdej mislem, da je sekondica). Od začetka neki prjazen pa to, pa družaben, pol mu pa nobena od naja ni dala za fukat pa je začel neki teror pa kretenizem zganat nad obema. Tipi so res predvidljivi.. Ne morš bit kreten pa prčakvat, da če boš pa dost izjav o seksu dajal, da ti bo pa baba kr dala.. Sploh, če si še idiot povrh vsega..

Drgač pa delam zdej s tercotam in je isto živčna vojna, sam v dost blažji obliki kot s sekondotam. No v bistvu zdej ne delam s tercotam, ampak namest njega. Sej po en stran je prov, bom saj vedla kva morm delat poj k bom terco, sam zdej mi gre pa dost na kurac, ker tip, ko  ma kadeta na mostu res čist nč več ne dela. Niti ne napiše fakin pozicije ob uri, ke šele, da bi kej pobarvu na palubi, al pa saj svoj del safetyja delu. Pol stvari itak ne zna, recimo spustit rešiln čoln, a to je kao njegova odgovornost in za vsako stvar kliče noštromota al pa kadeta, da bota to že onadva zrihtala. Ma ok, sej ne morš vsega znat, ampak se pol tud ni treba tolk ponosn nost, k če si pa častnik, še ne pomen, da si sposobn, ane? Vsakmu svoje, pa vsak zase, ane Tinca?
Mah najbolša stvar pr tej službi je to, da če ti gre kšn sodelovc res na kurac bo šou slej k prej dam in bo pršu drug, sej ni nujn, da bo pol kej bolš, ampak saj drgač!
No terco nas zapušča na Finskem, to je čez cirka 3 tedne, sekondo pa čez mesec in pol al pa 2. Lih tko gre tud kuhar čez 2…

NE MOREM VERJET, ŽUR!!   Delala sm od 8-12h pa od 16-20 v cargo officu, ker menjavamo balastno vodo (da namo slučajn v Ameriko prnesl kšnih »žužkov« iz Atlantika), ko po večerji slišm, da se grejo filipi karaoke v crew messu, pol sm pa mogla it mal pošnofat, če majo že žur za r.d., k ga ma dans Virgilio, in poglej ga zlomka res so ga mel. No in so mi natočil en egipčanski brandy, k ma btw isti okus John Waler al pa Chivas Regal. Zgleda majo sam eno destilarno v Egiptu za žgane pjače in sam eno sorto proizvajajo, pol pa v različne flaše pakirajo :), kao da maš filing, da kej druzga piješ. Ma zanič je isto :). V glavnem sm se jim prdružla po šihtu še za kozarček, pa za par komadov odpet, tko da sm rahlo utrujena dans, ampak ker še zmerm »delam« v cargo officu mi ni hudga.
Popoldne se nam obeta tud požarna vaja in vaja za zapuščanje ladje, ker bomo pred Ameriko verjetn par dni na sidru in bo najbrž pršla obalna straža – USCG (original: United States Coast Guard, po naše: Uncle Sam's Clumsy Guys) in bomo mogl pokazat, če znamo vse tko, k je treba. Ker če ne znamo nas tud v port naujo spustl dokler ne pokažemo, da nam gre. Amerikanci pač!

Ni komentarjev:

Objavite komentar