torek, 19. junij 2012

AMERIKA, NEWPORT NEWS, VIRGINIA 30.5-3.6.2012



VSE NAJ NAJ SUNDEK IN TOMAS!! K PRIDEM BOTA DALA ZANGA!

Everybody was happy when Columbus discovered America, now we would be if he hadn't.

K smo pršl na sidro je biu dež, ampak sm mela na srečo not deu, k sm ga valda pol čez cel dan ulekla, filipi k so pa zuni delal, so pa tud kr eno uro skrajšal šiht. Itak ni blo kej pametnga v dežju počet, k na sidru tud gvardij ni. V port gremo druzga, po premog k nam ga bojo natresl v skladišča kr s tekočmo trakom tko, da gremo 3.6. že naprej prot Finski, kjer upam na paketE.

Po večerji smo se mal podružl z Androtam in Bojanom, pol sm pa še mal kabino popedenala, pa je bla ura kuj enajst.. Hodm pa spat običajno ob desetih, sej rabm saj 9 ur spanca.. Telo od babe, duša od otroka..

Drgač se tle vsem tresejo hlače, ker se bojijo inšpekcij in zganjajo živčno vojno ker nič ne štima. Itak nimamo originalnih delov za nič, kitajski standard pa itak ni tak k evropski, al pa ker drug in pol itak noben del nikamor ne paše, ker je itak premejhn, prevelik, al pa ma čist kontra dimenzije. Še posebej terco ma ceu kup hidrantov na ktere ne paše nobena ceu in nori nad vsem. Še posebi zato, k ni več čifa, da bi prevzel odgovornost namest njega in se boji, da bojo pa zdej njega odpustil. On bi pa za kariero naredu vse – tud riti lizov – to je on reku – no tist od riti sm jest dodala, ker ga vidm kako leze v rit barbi in vsakmu k pride na barko in je količkaj pomemben.

Dans 31.5. pa čakamo da pride emigracija, da pride, pa da nam k mamo vize potrdijo shore passe in filipom – k nimajo vize – zavrnejo dovolilnce. Zamujajo že več k eno uro, jest pa na soncu sedim in jih čakam. Res mi ni hudga. Filipov že celo uro ni blo na spregled, tko da predvidevam, da se skrivajo nek. Se pa počutm skor k na dopustu, sam še skopat bi se hotla it pa bi blo identičen. Edin škoda je k sm na uni strani barke, k gleda prot obali in ne na drugi strani, k gleda prot vhodu v port, k skoz hodjo mem vojaške ladje, k so men osebno res hude. No saj neki dobrga majo amerikanci. Upam, da bo takle vreme tud pojutrišnjem, k gremo not, da bomo vidl tist slavn vojašk oporišče – Norfolk, pa da bo kej bark notr!
Je pa res zanimiv, k učer nam je televizija v salonu lovila 2 kanala in smo pol kr mal postaval tm, k sploh ni noben več navajen na reklame, pa na jezik k ga razumemo. Itak pa komi čakam, da grem dol pa da zapravm ceu premožene za stvari, k se jih pr ns ne dobi. Držte pesti, da mi rata!

Btw sidro je za popizdit dolgočasna zadeva, sploh če si kadet oz. morš delat na palubi. 2 dni je še blo dela, zdej pa že četrt dan stojimo in ni nč več pametnga za počet. Že učer bi mogl v port pa so nam prestavl tapru na tretga junija pol pa že na četrtga. Tko, da če se bo še kej zavlekl bomo šli not šele petga..
No če nč druzga mamo saj vreme sončn, tko da k »delamo« še mal barvo nabiram. Zjutri (6 ur razlike mamo) pokličem moža al pa ženo, in se pogovarjam po blue tooth slušalki zravn pa delam, tko da mi noben ne more rečt, da zabušavam. Učer nama je še terco reku, k nama je dal neki za delat: Pa počas naredta :). Pol veste kolk je ura, 3je filipi so dans 3 ure pometal zunanjost nadgradnje in vsakič k sva mi2 uletela v bližino so se prestavl en štuk viši. Za pomest je pa vse skup 100 kvadratov, če je, v bistvu so postaval, če jih je pa kdo vidu so pa metlo premaknl. Mi2 z Androtam, pa nisva bla nč drgač. A fora je v tem, k je prejšn dan pršu bosun do naja in hotu bit neki pametn, da počas delava, pa da so zato oni en dan kr ob 4ih že zaklučl šiht (nama valda ni noben nč povedu, sam po kabinah so šli). A kdo naja je pa navadu počas delat, to se pa ni vprašu. Itak je pršov ves našopirjen do naja, pol se je pa odplazu ven k polit cucek, k sva mela mi2 precej več argumentov prot njim k pa on prot nama. Itak so ga napumpal ostali filipi, da naj nama gre zatežit. On pa itak nima možganov je pa res pršov. Bedak, namest da bi mal pomislu prej predn začne srat po buč in to napačnima dvema. Mal nej pr svojih tapru pošlihta pol nej pa nama serje. Kukr sm že rekla: You shit cadet, cadet becomes officer and he shit you twice! Ne se zajebavat z napačnimi!

No naš stari barba se je odloču, da ma vsega poln kurac in da gre dam (uradn razlog je da ga boli roka). Tko, da se nam bo tle v Ameriki prdružu naš stari »stari« barba Mlačič. On se je izkrcu glih v Indij, k sva mi2 pršla na barko. Itak ne vemo kva si mislt, filipi ga itak ne marajo, ker jim ne da pavze dop in pop za kafe 15 min, pa ker jih na splošno ne mara. Pa končno je en barba k bo držu s svojimi, ne tko k prejšn k je držu s filipi, zato k jih je blo pač več, in mu je blo mal mar na nas slovence in ruse, a prav, da so mu Slovenci bliži k Rusi, no očitno so mu pa najbliži pa filipi.. Kukrkol, za nas je super, da tanov drži z nami, sploh k bo pojebu kuharja, k je zadn mesc jebu nas. Pa bolši kruh bo in sploh za jest bo bolš, ker Loptica rada je. No stvari k se jih veselimo so tud:  
-          Bonded (pivo, čokolade, …) – se da v vsakem portu naročit, čeprov alkota ne v neomejenih količinah, ampak sej ne rabmo sodov pira, sam po šihtu pa paše kšn..
-          Kadeta preštevata hrano v hladilnci, in si kuhar in kelnar ne morta delat zalog in nosit filipincem tadobrih stvari, nam pa ta užasne.
-          No za vse ostalo pa tud upamo, da bo kul, da ne bo preveč sral po buč zarad gvardij in ostalega..

2 komentarja: