ponedeljek, 28. januar 2013

JEDVA STOJIM, SITNO BROJIM 1.1.-11.1.2013


It's big, it's huge, it's Brazilian! Ladies and gentleman on our stage here on Nova Gorica we proudly present to you: RAIN!
Jebeš tak poletje. 3x v 3h tednih smo mel več k pa 30 stopinj. Ostalo pa med 20 in 28°. Sej ni mraz, ampak k je doma tokle deževen poletje smo vsi v depri. No ampak ker smo šli tud na drugo sidrišče bl pr obali tud voda ni tolk lepa, da bla za kopat, tko da se ni preveč za sekirat, čeprov bi pasal, ne rečem nič.
Uglavnem prej smo tud še neki lovil ribe in  kalamare (čif in Jhonel sta jih en jutr nalovila več k 120 komadov v dobri uri) zdej pa tule ne prijemajo skor nič več.
Al zato ker smo prebliz obale pa je:
- al že preveč onesnažena voda,
- se meša s sladko iz reke k prihaja v ta zaliv,
- al pa je že tolk zropan tle, da jih ni več.
No pred novmo letam smo šli tud en dan po provišto, ker praktično nismo več mel nič za jest.


SLIKE ŠPAJZE

Šipšandler je prnesu tud neki trnkov, ampak zato ulov ni nič bolši, ker se itak sploh nobenmu več ne da lovit in povedu tud, da tm kamor gremo ni nič. Je reku, da je tm No man's land, tko da tud vprašanje, če bomo šli lahk sploh kam ven :S.

Drgač sm pa hotla napsat neki malga tud o naših dragih bakulah (to še vedno pomen ščurki). Po kuhn so se razpasl tko, da je že kr groza, ker nam že par mescu niso dostavl spreja prot njim. Pol smo sicer odkril neke »bombe« za zaplinjanje pa sta kuki in kelnar zaplinla kuhno dva večera zapored, ampak te preklete kurbe to sploh ni ganil a ma ništa. Še vedno kr mrgolijo po kuhn, še posebi pol k gre kuhar ven, k da bi vedl, svinje nagravžne.

No je pa čarterer, k ga mamo zdej (Oldendorf), da bi se odkupu za tolk dolgo čakanje na sidru ponudu, da nam plača čiščenje podvodja. In smo šli zdej že 3x na notranje sidrišče, kjer bi nam nej potaplači spucal trup. Od vseh 3x so nam pucal sam učeri dobre 2 ure, po se je pa vreme tolk poslabšu, da so mogl nehat in smo se sam obrnl in šli nazaj ven, ker na unem sidrišču ne smemo ustat čez noč (short term »parking«). To se bo zdej verjetn ponavlal vsak dan, dokler ne gremo not oz. dokler ne bo spucano, sploh ker so teli pucal čist na roke, s hidravličnimi dleti in ne tko k nekje k majo eno tako mašino k jo majo v mercatorju za po tleh pucat in gre posledično dost hitrej. (No par dni za tem, so pršl pol kr na zunanje sidrišče eni drugi in so mel tako mašino.) Tko, da sm lepo vsak dan priča kako se dviga/spušča sidro, tko da še ena stvar s ktero nam mela problemov ko bom terca.

Uh skori sm pa pozabla najbolj pomembno stvar napisat. Učeri sm vidla nago rit!! Od enga telih potaplačov, s tem, da je meu 60 let pa 100 kil. BLJAAAAK!!!! So me kr oči bolele, sploh k je meu poj še tko kopalke, da se mu je špranca vidla. BLJAAAK!!!! (za vedno se mi je zažgala tale slika v možgane). S tem, da sm se prejšn dan, ko sva z »mojmo« filipam gledala TV, zajebavala  nej pokažejo kšnga nazga oz. brez majce na plaž (cikala sm na reklamo za pir/sončno kremo) pa ni blo 3 min k so ga res pokazal, in je biu tud konkretn čez 50 pa ne glih najbl ohranjen (kurje joške), tko da sm se skor zjokala. In od zdej naprej nočem nobenga več vidt, k tole je blo dost. Se pustim presenetit, če bo kšn ok mem prletu brez majce bo super, če bojo pa takeli hodil, nej jih pa kr drugi gledajo.

A zakva mi je tolk do tega, da bi enga brez majce vidla? Zato k že 3 mesce pa pol nism stopila iz barke, k nism že glih tolk cajta vidla skor nobenga druzga človeka k tele tle na barki in je vsaka sprememba dobrodošla. Od Richard's baya naprej sm vidla mrbit 15 drugih ljudi, od tega 3 punce pa od Ust-Luge naprej (konc novembra) še nism vidla nobene babe. Če pa to ni čudn, pa tud nč nočem.

Oh, še to, k je barba prbil, da so včasih v vojski govoril: sedamdeset i dva dana na mojem srcu rana, sedemdeset dana onda civilna hrana. In po mojem najbolj črnem scenariju, da ostanem na barki 400 dni (13 mescov in 1 teden – ko prejšnja kadeta) mi do tistih 400 dni dans fali točno 71 dni :).

No so se pa filipi tud zmenil s telimi potaplači, da nam dostavjo neki za pit pa cigarete, ker so že vsi brez (me žicajo že ne vem kolk cajta nej jih kej prodam, sam pol bom pa jest brez) pa so naslednič pršli drugi potaplači, pa niso mel nič. Pa so se s tadrugimi zmenil, da nej kej prnesejo, pa dans niso mogl zraven barke sploh pridet, ker smo preveč valjal, tko da so/smo spet zvisel. Zdej bomo pa vidl al delajo čez vikend, pa bojo jutr spet probal pridet zraven, al se bomo spet pod nosom obrisal. So pa že kr dost obupani, ker smo že en mesec brez alkiča in bi vsem že pošteno pasal neki popit oz. saj met poslovilca, k grejo skor vsi dam. No sej nas ni prov dost, k si bomo kupl kej za pit, ker ostali nimajo dnarja, ker že 3 mesce nismo dobil plače (tistga dela, k nej bi ga na roke dobil na barki). Pa kukr kaže ga tud tle ne bomo ker se baje v Brazilij ne da dobit $ drge k pa na črnem trgu, za kar bi pa vzel tud ne vem kolk % provizije. Pa glede na to, da se je dnarja za izplačilo posadki nabral že konkretno čez 40.000 evrov, bi tistih 10% al kolk nanesl že konkretn dnar, in so se zato na firmi odločil, da namo dobil plače, ker so stroški preveliki. Ne razumem kaka so to mutna posla, da v tolk razviti in civilizirani državi ni za dobit dolarjev na banki. (lahk pa da hoče agent sam še zraven »mal« pod roko zaslužt) Da sploh ne omenjam, da so cene cigaret (k se jih da naročit prek šipšandlerja – kao nej bi ble duty free) primerljive evropskim – od 25-30$ na šteko – običajno so okol 8-10$. Pa da je najcnej pir 22$, pa vse do 35 za plato. Halo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar