sobota, 18. februar 2012

In začelo se je...

In to zelo naporno. Prvo zamuda v benetkah, zarad strajka v frankfurtu, v fra samo kava in čik in že check-in za madras, po devetih dolgih urah (btw mi skor celo pot ni delala tv in mi je blo strasno dolgcajt, sploh ker nism hotla zaspat, ker sem naivno misnla da bom ob 1h v hotelu in da takrat pol nam mogla) smo prileteli v chennai (= madras). Ravno dobr pristanemo zacne v avijonu smrdet ko svija, sm si misnla ok, sosed ga je spustu.. vendar smradu ni bilo konca. Ok preverjo pasuse, trikrat me prasajo Slovenia, ne Slovakia, cakamo kot budale ze tam, potem pridemo do naslednje, ki zopet prever pasuse, pa do se enega rentgena, kjer noben ne gleda prtljage,sam skoz jo mors dat, pridemo do kovckov, spet cakamo pol ure, in skoraj skozi izhod, vendar še prej še enkrat pokažemo pasuše (aja, na avijonu smo mogl izpolnt izjavo o tem če mamo kaj za carinit, vendar tudi ce bi mel, ne bi noben prevejal-to je bilo prvič). Okej dobimo voznika, smo mislil ok sam se 10 min pa bo hotel, ampak se mi kr vozmo in vozmo, vmes vidmo res neki vrhunskih hotelov, pa se nikjer ne ustavimo, torej po 50ih minutah vožnje le prispemo v najbolj zakotno ulico polno smeti in v hotel. Barba vmes nori, če je model ki nas vozi sploh normlen, kam nas je to pripeljal in koliko dalec se.. V hotelu nas cakajo ze filipino mafia (8 kom). Se čikiramo in si valda mislm, da so pozabl men dat posebej sobo ampak sej ni panike, bom pr Andreju - fellow cadet, pa me pol ze en indijc vlece v prvi stuk v sobo zraven filipincov, ki ima dosti manjsi standard (beri se bolj ogabna). Nakar se indijci nocejo spokat ven, ura pa ze krepko cez 2 zjutri, po enem cajtu le gresta in sm rekla grem do andreja na čik, pa se vrata niso dale zaklent od zuni,že prej me je blo mal strah pol me je blo pa še mal bolj. Pobašem kovčke in grem k Andreju, kjer sem misnla da bo mal bolsa kopalnca (recimo tuš kabina bi bila fajn.). V kopalnci ena glava tuša, ampak bi mogu se naslont na steno če bi hotu se stuširat al pa v ajmar natočit vodo in se polivat z njo. Jest pa japanke zapakirane bog ve kje in nočem fasat glivic in bog ve kaj še, tako da se pac nism stuširala (nasledni dan zvem, da se ni noben :))


  Welcome to incredible india: what is here incredible is amount of trash!

V glavnem zjutri start proti ladji, voznja naj bi trajala slabe 4 urce, no vmes je reku sofer oz. agent naše firme, ki nas je vodu, da bo samo 3, na koncu smo se vozili 6 ur, 5x pokazali pasuše, izpolnili 4 obrazce, zaradi neznanih razlogov počakali se nekajkrat, tko da smo na koncu namesto ob 12h prišli do ladje ob 14.45. stara kadeta nama "pokazeta" ladjo -gremo en krog po palubi, dobiva tute (valda oranzne, sam da mam jest saj plavo čelado), najbolj grde in prevelike safety shoes in spijemo pivo. Sem misnla da bom mela cajt razpakirat in it pod tus pa sem se rahlo zmotila.. Šiht začnem ob 4h. Šiht zgleda zaenkrat takole: pred vhodom v nadgradnjo (kjer je most, in naše sobe imenovana tudi superstructure) sedim na stolu, kadim in poslusam kako mi nabijajo indijci in filipinci. V glavnem nobenga od neposadke ne smem spustit v notranje prostore.. Če je to šiht nej kr traja, čeprov pa zmatrana nism bla pa se nkol tolk, v dveh dneh sem spala 6 ur, 3 na avijonu in 3 v hotelu, s tem da smo nazadnje jedli 16/2 ob 4h popoldan in do danes do 20.00 nisem praktično zaužila nč razen ene tortilje in 5 oreškov na avijonu.

V glavnem, opravla sem ze prvo gvardijo in odčitala v kero stran je barka nagnjena, da so jo zbalastiral pol. (balast je voda,ki se jo načrpa v tanke da je barka stabilna). To ni nobena fensi naprava (se na jadrnicah so bolse) ampak na strik prvezana klucavnca in na zidu narisane crte, pol pa sam poveš v kero stran je nagnjena in koliko črt :) Pa skupej mam strazo s prvim oficirjem (rus) in mu recem enkrat ok sir, pa prav da on je komunist ne kapitalist, in da nej ga ne klicem tko :) crknes..

V glavnem za večerjo je bla jagnjetina in mrzu pomfri in grska solata, lih sita nism bla, lacna pa tud ne, mesa se pa nisem dotaknla..

Siht mam spet cez 5 ur, tko da grem spat, jutri pa okoli 12h (ce bo tko k dons lahk tud kasnej) odplujemo proti durbanu, juzna afrika (jeah dreams are coming trough), vmes se verjetno ustavmo na srilanki, da nam "celje" da nafto, da bomo sploh prsli do dol, vmes bomo nekaj dni prosto po presernu floatali na morju, ker se nam ne mudi in bojo vmes popravljal se makino (motor) oz. delal servis na njem. Tko da internet bo cez ksne 3 tedne spet.
Sm pa mogla dans ob 6h spustit indijsko zastavo in jo morm jutri spet dvignt ob 6h, ce je neb, bi dobl kazn. kdo bi jih razumu...

Se beremo, slike bojo pa na fbju dans al pa jutri, ko jih bo d. namest mene gor dal, ker tale net ni glih hiter tle :) Če ma pa kdo čas oz ne more spat, bom pa mogoce jutri na skypeu od 3h zjutri naprej.. ce bo sreca, drgac se pa tipkamo..

Arrivederci ciao!

 

1 komentar:

  1. slika oranžnga kadeta s plavo čelado in prevelikimi čevlji bi nam prav pršla;)

    OdgovoriIzbriši